Avrupa'dan Brezilya'daki Kongre baskınına tepki

Galerinin tamamı için tıklayınız

Almanya


Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brezilya’da demokratik kurumlara yapılan saldırıların demokrasiye yönelik hoş görülmeyecek saldırılar olduğunu ifade etti. Scholz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Brezilya'dan kendilerine kötü görüntülerin ulaştığını kaydederek "Demokratik kurumlara yapılan şiddet içeren saldırılar, demokrasiye yönelik hoş görülmeyecek saldırılardır" ifadesini kullandı. Scholz, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın ve Brezilya halkının yanında olduklarını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Brezilya'da yaşananların demokrasiye korkakça ve şiddet içeren bir saldırı olduğunu belirterek Brezilya halkı, onların demokratik kurumları ve Brezilya Devlet Başkanı Lula ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?