İklim aktivistlerinin bu seferki hedefi Rolex mağazası oldu

Just Stop Oil eylemcileri Londra'nın merkezindeki Rolex mağazasına boya püskürttü. Grup, ekim ayı başında eylemlerine başladıklarından bu yana polisin 600'den fazla tutuklama yaptığını söyledi

Bu sabah 8.43'te iki protestocu Londra'nın merkezindeki Rolex'in binasına yangın söndürme tüpüyle turuncu boya püskürttü. Aktivistlerin her ikisi de cezai hasar şüphesiyle tutuklandı ve Londra'nın merkezindeki bir polis karakolunda göz altına alındı. Grup, ekim ayı başında eylemlerine başladıklarından bu yana polisin 600'den fazla tutuklama yaptığını söyledi.

Aktivistlerden eski bir başöğretmen yardımcısı olan 56 yaşındaki Adrian Johnson yaptığı açıklamada "Bilim çok açık. İklimdeki bozulma burada ve bunun nedeni fosil yakıtların çıkarılması ve kullanılması. Yeni fosil yakıt projeleri iklimde onarılamaz hasarlara yol açacaktır. Bu çoktan gerçekleşmiş olabilir. Yine de hükümetimiz 100'den fazla yeni petrol ve gaz ruhsatı vererek bu yolu izliyor. Bu hiç mantıklı değil ve inanılmayacak kadar pervasızca. İşte bu yüzden harekete geçmeye karar verdim. Artık arkama yaslanıp görmezden gelemem" dedi.

Aktivistler, hükümete tüm yeni fosil yakıt lisanslarını durdurma çağrısında bulunduğu bir aylık protesto serisinin devamında dün Hollanda'da bir müzede sergilenen Johannes Vermeer'in İnci Kupeli Kız tablosuna saldırdı.


 
 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi