İngiltere Kralı Charles'ın emlak imparatorluğu

Forbes dergisi uzmanlarla ve emlakçılarla yaptığı araştırmada İngiltere Kralı 3. Charles'ın İngiltere, Galler ve Romanya'daki mülklerini tahmini değerleriyle birlikte kaleme aldı. Yeni İngiliz hükümdarı, tacını muhafaza edebileceği 7 saray, 10 kale, 12 ev, 56 kulübe ve 14 antik kalıntıya hükmediyor

Galerinin tamamı için tıklayınız

73 yaşındaki hükümdar eylül ayında tahta çıktığında, büyük bir kısmı gayrimenkul olmak üzere 42 milyar dolarlık bir imparatorluğun kontrolünü devraldı. Forbes, kralın yeni mülklerinin tamamını bulmak için emlak kayıtlarını, yıllık raporları, denetimleri, arşivleri ve yasama belgelerini taradı. Forbes'un 4,9 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ettiği monarşinin resmi merkezi Buckingham Sarayı'ndan, Charles'ın ilk olarak 1980 yılında 865 bin sterline yani bugünün 3,7 milyon dolarına satın aldığı ve şu anda 39 milyon dolar değerinde olan Gloucestershire'daki kır evi Highgrove House'a kadar uzanıyor. Tacı giyeli henüz birkaç hafta olmasına rağmen Charles'ın yedi kuşaktır süregelen geleneği bozarak Buckingham Sarayı'nı Londra'daki ikametgahı olarak reddetmesi ve tahmini değeri 72 milyon dolar olan Clarence House'daki mevcut evinde kalması bekleniyor. Ancak Highgrove'da da zaman geçirmeye devam edeceği söyleniyor. Bu da Galler Prensi ve Cornwall Dükü olarak yerine geçen ve şu anda oğlu William'a yıllık yaklaşık 740 bin dolar kira ödemesi gerekeceği anlamına geliyor.

Doğrudan Kral'a ait değil

Forbes'un sayımına göre bu mülkler en az yedi saray, 10 kale, 12 ev, 56 tatil evi ve 14 antik kalıntıdan oluşan geniş bir koleksiyonun parçası. İskoçya'daki Balmoral Kalesi ve Kraliçe'den miras kalan ve şu anda kişisel olarak sahip olduğu Norfolk'taki Sandringham Evi dışında, bu zengin konutların ve tarihi eserlerin hiçbiri doğrudan Kral'a ait değildir. Bunların çoğu Kraliyet Mülkü, Lancaster Dükalığı ve Cornwall Dükalığı tarafından, Kral'ın hükümdarlığı süresince Kraliyet hakkı olarak tutulan kurumlara aittir. Diğerleri monarşinin kendisi tarafından halefleri ve ulus için emaneten kontrol edilirken, diğer dört mülk ise Kral'ın Galler Prensi iken kurduğu iki vakıf tarafından tutuluyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?