Roger Waters: Ukrayna'nın öldürülecekler listesindeyim

Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters, Kiev'i Rusya ile barış yapmaya çağırmasının ardından Ukraynalı bir internet sitesinin öldürülecekler listesine alındığını iddia etti

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'in eşine hitaben "Hani nerede kocanızın seçilmesini sağlayan barış vaadi?" dediği bir mektup yazan, Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonuna yönelik tutumu nedeniyle Polonya konserlerini iptal eden Pink Floyd kurucularından Roger Waters, Batı'nın askeri yardımlarına karşı çıkarak Kiev'i Moskova ile barış yapmaya çağırdıktan sonra Ukrayna'nın öldürülecekler listesine alındığını söyledi.

Rolling Stone'a röportaj veren Waters, Ukrayna krizinde Rusya'nın tarafını tuttuğu yönündeki yorumları eleştirerek, "Unutmayın, ben Ukrayna hükümetinin desteklediği bir öldürülecekler listesindeyim. O  listedeyim ve son dönemde bazı insanları öldürdüler. Seni öldürdüklerinde fotoğrafların üzerine 'Tasfiye edildi' yazıyorlar. O  fotoğrafların arasında benimki de var" dedi.

Ukraynalı 'Mirotvorets' internet sitesi, son 8 yıldır çeşitli gazetesi, siyasetçi ve sanatçıların yer aldığı bir 'öldürülecekler' listesi tutuyor. Waters, ağustos ayında öldürülen Rus gazetesi Darya Dugina'yı örnenk verdi. Dugina da aynı listede yer alan isimler arasındaydı. Öte yandan foto muhabirleri İtalyan Andrea Rocchelli ve Rus Andrey Stenin gibi Kiev rejimini sorgulayan veya eleştiren diğer bir dizi isim de Mirotvorets listesine girdikten sonra öldürülmüştü.

Ukrayna'daki savaş için Batılı hükümetleri suçlayan Waters, "Rusya, Batılı hükümetlere diplomatik önlemler önererek 20 yıl boyunca Ukrayna'dan kaçınmaya çalıştıktan sonra Ukrayna'yı işgal etmeye teşvik edilmemeliydi" diye konuştu. Waters, "Rus ordusunun Ukrayna'da gerçekleştirdiği vahşet" hakkında bir soru sorulduğunda ise "Size az önce Batı propagandası olarak tanımladığım şeylere ilişkin (o raporları) gördünüz. Rus propagandası demenin tam tersi; Ruslar bizim seçimimize müdahale etti; Ruslar bunu yaptı. Hepsi yalan, yalan, yalan, yalan" açıklamasında bulundu.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi