Rusya, Ukrayna ordusuna bağlı Azov taburunu terörist ilan etti

Rusya Yüksek Mahkemesi, Ukrayna ordusuna bağlı faaliyet gösteren Azov taburunu ‘terörist’ ilan ederek, Rusya’daki faaliyetlerini yasakladı

Rusya-Ukrayna Savaşı, en başta varsayılanın aksine uzatılmış savaşa doğru evrildi ve savaşın başlamasının üzerinden beş ay geçti. Ukrayna'da başkent Kiev ve ülkenin ikinci büyük kent Karkiv'le birlikte Mariupol savaşın merkezlerinden biri. 

Ruslar tarafından abluka altına alınan liman kenti Mariupol'u savunanların başında ise 'Azov Taburu' geliyor. Karargahı Mariupol'da bulunan Azov Taburu Ulusal Muhafızlar'ın bir parçası olan ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir birim. 2014 yılında Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı desteklemek amacıyla kurulan Tabur üyelerinin milliyetçilerden ve aşırı sağcılardan oluşması nedeniyle tartışmaların odağında. Rusya da, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın sebeplerinden biri olarak söz konusu birliğin varlığını gerekçe gösteriyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında haftalarca süren şiddetli çatışmalar ve bombardımandan sonra Rusya'nın ablukasında olan Mariupol'deki Azovstal fabrikasının son direnişçileri Azov (Azak) Özel Harekat Taburu askerleri de silah bırakarak teslim olmuştu. 

Terör örgütü ilan etti 

Rusya Yüksek Mahkemesi,  Azov Taburu’nu ‘terör örgütü’ ilan ettiğini duyurdu. Bu, Azov Taburu’na mensup yakalanan savaşçıların Rusya’da yargılanmasının önünü açıyor. Rus yasalarına göre, bir terör örgütünün liderleri 15 ila 20 yıl, sıradan üyeler ise 5 ila 10 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Kremlin ve Rus devlet medyası Azov Taburu’nu savaş suçları işleyen neo-Nazi yanlısı olmakla suçlarken, üyelerine ağır cezalar vermekle tehdit ediyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi