Trump'ın avukatı Mar-a-Lago soruşturmasında ifade verecek

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın malikanesinden çıkan gizli belgeler hadisesiyle ilgili avukatının ifade vermeye çağrıldı

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, federal bir yargıç, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen devlete ait "gizli belgelerle" ilgili avukatı Evan Corcoran'ı büyük jüri önünde ifade vermeye çağırdı. Avukatların, müvekkillerinin suç işleme niyetinde olduğunu bildikleri durumlara binaen, avukat-müvekkil gizliliği ilkesinin uygulanmaması çerçevesinde Corcoran'ın çağrıldığı belirtiliyor.

Trump hakkındaki yürütülen gizli belgeler ve 6 Ocak Kongre baskını soruşturmalarına, özel yetkili uzman olarak atanan eski başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında gizli belgeler soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı. Trump, hakkında devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak nitelerken, özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu. Hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken Trump, 15 Kasım gecesi, Mar-a-Lago malikanesinde 2024 başkanlık seçimleri için tekrar aday olduğunu ilan etmişti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi