25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 23:54 | Son Güncelleme: 18.03.2023 00:03

Trump'tan iki yıl sonra ilk Facebook paylaşımı: Geri döndüm

ABD eski Başkanı Donald Trump, Kongre Binası isyancılarını savunduğu için yasaklanmasından bu yana ilk kez Facebook'ta paylaşım yaptı
Trump'tan iki yıl sonra ilk Facebook paylaşımı: Geri döndüm

Donald Trump, Kongre Binasını basan isyancılara destek verdiği için Facebook'a giremiyordu. Trump iki yılın ardından ilk kez paylaşımda yaptı. ABD eski başkanı paylaşımında oğlu Barron ve Mike Pence ile birlikte 2020 seçimlerinde zafer ilan ettiği konuşmasının bir videosunu yayınlayarak Geri döndüm ifadesini kullandı.

Donald Trump / Facebook

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre Binası isyanından sonra çoğu sosyal medya platformundan uzaklaştırıldı. Artık Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube'a giriş sağlayabilen Trump başkanlık yarışında milyonlara ulaşabilir. Facebook'un sahibi olan Meta, 25 Ocak'ta yaptığı açıklamada Trump'ın kurallara uyması halinde tekrar girişine izin verileceğini duyurdu.

Twitter'a geri dönmüş olsa da paylaşım yapmıyor ve bunun yerine Truth Social'ı kullanmayı tercih ediyor. Perşembe günü tercih ettiği sosyal medya sitesinde yaptığı bir paylaşımda, Batı Medeniyetine yönelik en büyük tehdidin Rusya ya da Çin değil ABD olduğunu söyledi.