ABD Hazine Bakanlığı'ndan yeni yaptırım listesi: Türkiye'den 3 şirket listede

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna savaşı sebebiyle uygulanan yaptırımları ihlal ettiği öne sürülen şirketler için yeni önlemler aldı. Yeni açıklanan yaptırım listesinde, Türkiye'den üç şirket bulunuyor

ABD Hazine Bakanlığı, Batı'nın savaş nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımların ihlaline yardımcı olduğu öne sürülen şirketlere dair yeni bir liste yayınladı. Açıklamaya göre yeni yaptırımlarla, Rusya’nın savunma sanayiinin yanı sıra kimyasal ve biyolojik silah programları ve Rusya’nın savunma imalatı için önemli malzemeleri sağlayan üçüncü ülkelerdeki şirket ve kişiler hedef alındı. Bakanlığı yaptırım uygulayacağını açıkladığı yeni listede toplamda yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurum hedef alındı. Bunların yaklaşık 60’ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya’da yer alıyor.

Türkiye'de Bulunan Etasis Elektronik Tartı Aletleri ve Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin satın aldığı İngiliz makine araç ekipmanını Rusya’daki şirketlere sattığı; Rusya savunma şirketlerine mal tedarik eden ve ABD’nin yaptırım listesinde bulunan Vektor ve Promoil şirketine çok sayıda mal sevk ettiği belirtildi. Türkiye’de bulunan AYA Universal Denizcilik Kumanyacılık Liman Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi’nin Rusya’daki KAMAZ şirketine dizel motor parçaları sevk ettiği kaydedildi.

Yine Türkiye’de bulunduğu belirtilen Alpha Impex İthalat ve İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi’nin 2023 yılı sonunda Rusya’daki kullanıcılara 2 milyon dolar değerinde sevkiyat yaptığı ve bu mallar arasında programlanabilir cihazlar, mikrodevreler ve transistörlerin olduğu belirtildi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi