Drake'in ‘Honestly, Nevermind'ı 1 numaraya çıkan 11’inci albümü oldu

Drake'in yeni ablümü Honestly, Nevermind Billboard 200 listesinde bir numaraya çıktı. Bu 35 yaşındaki müzisyenin bir numaraya yükselen 11'inci albümü oldu

Ben Sisario / The New York Times

Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce Drake, Honestly, Nevermind adlı sürpriz yeni albümünü duyurdu ve birkaç saat sonra çevrimiçi olarak yayınladı. Tıpkı saat gibi çalışarak albüm bir numaraya yükseldi ve Drake’in Billboard 200 listesinde ilk sırada yer alan 11. albümü oldu.

Drake’in yedinci stüdyo LP’si olan Honestly, Nevermind -derlemelerini ve karışık albümlerini de sayarak 17. tam uzunluktaki yayını- Luminate izleme servisine göre ABD’de 250 milyon akış da dahil olmak üzere 204 bin satışla açıldı. Bu rakamlar dans türü ağırlıklı olan Honestly’yi bir numaraya çıkarmaya yetti. 

Ancak on yıldan fazla bir süredir rutin olarak yeni işleri için devasa rakamlar yakalayan Drake'in standartlarına göre düşükler. Albümün 204 binlik eşdeğer satışı - online indirmeleri ve herhangi bir geleneksel albüm satın almalarını uzlaştıran bir ölçüm - Drake'in son stüdyo albümü Certified Lover Boy (2021) açılışı için yayınladığı 613 binin küçük bir kısmı. Daha önce yayınlanmış şarkılardan oluşan ve 2019'da 109 bin ile (doğal olarak 1 numarada) açılan Care Package'dan bu yana Drake'in en düşük seviyesi.

7 yıldır yarım milyondan az açılış yapmadı

Care Package dışında, 2015 yılında rapçi Future ile birlikte müzik tüketiminin azınlığı temsil ettiği bir mixtape olan What a Time to Be Alive'dan bu yana Drake’in hiçbir albümü yarım milyondan daha az eşdeğer satışla açılış yapmadı (Bu rakamlar geçen yıl itibariyle ABD’de kayıtlı müzik satış gelirinin yüzde 83’ünü oluşturuyor) 

Yine de bir numara bir numaradır. Ve 11’inciyle Drake şimdi Barbra Streisand ve Bruce Springsteen ile eşleşti. Billboard 200'de en çok liste başı yapan sanatçılar listesinde Jay-Z (14 ile) ve Beatles (19) yer alıyor. Ayrıca bu hafta BTS’in geçen haftanın en çok satanı olan Proof 4. sıraya düştü. Bad Bunny’in Un Verano Sin Ti’si ikinci, Harry Styles’ın Harry’s House’u üçüncü ve Morgan Wallens’ın Dangerous: The Double Album’ü beşinci sırada. 

© 2022 The New York Times Company

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi