27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.06.2022 13:58 | Son Güncelleme: 21.06.2022 14:16

BTS zirvede Drake geliyor (Billboard 200 listesi)

BTS’nin ara verme kararından sonra çıkan derleme albümü Billboard 200 listesinde bir numaraya oturdu. Drake’in sürpriz şekilde piyasaya sürdüğü yeni albümü Honestly, Nevermind'ın önümüzdeki hafta listeyi domine etmesi bekleniyor
BTS zirvede Drake geliyor (Billboard 200 listesi)

The New York Times

Ünlü K-pop grubu BTS 10 haziranda üç diskli derleme albümü Proof'u yayınladı. Albümün hit olacağı kesindi. Takip hizmeti Luminate'e göre bu hafta ABD’de 314 bin satış eş değeri ile Billboard 200 albüm listesinde 1 numaraya yükseldi.

Hybe 1.7 milyar dolar değer kaybetti

Ancak BTS dört gün sonra yedi üyesinin solo projelere odaklanmasına izin vermek için ara verdiğini duyurduğunda, grubun arkasındaki Hybe şirketi darbe aldı. Ertesi gün, Hybe'ın hisse senedi fiyatı yüzde 28 düşünce şirketin piyasa değerinden 1,7 milyar dolar silindi. O zamandan beri hisse fiyatı sadece bir nebze yükseldi. Şirket açıklamalarına göre BTS, Hybe’ın ABD’deki satışlarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor ve 2020'ye kadar gelirlerinin yaklaşık yüzde 90'ı BTS ve müziğiyle ilgiliydi. Ardından Hybe, Justin Bieber ve Ariana Grande'nin menajeri, Amerikalı müzik yöneticisi Scooter Braun'un liderliğindeki Ithaca Holdings'i 1 milyar dolar değerinde olduğu bildirilen bir anlaşmayla satın almıştı.

BTS’nin etkisi müziğin ötesinde

Ancak BTS'in etkisi yönetim şirketinin hesap defterleriyle sınırlı değil. Bu ay Beyaz Saray'da Asya karşıtı nefret suçlarına hakkında konuştular ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından ağırlandılar. "Ordu" adını kullanan dünya çapındaki hayranlar, duyuruyu övmek ve tartışmak için sosyal medyayı doldurdu.
Proof'un başarısı, hayranların fiziksel formatlarda koleksiyonluk yayınları satın almak için acele ettiği, K-pop grupları için standart hale gelen bir pazarlama taktiğinin üzerine geldi.

Albümün 314 bin "eş değerlik” satışından 259 bini 70 dolar gibi yüksek bir fiyata satılan CD’lerden geldi. 48 şarkı olan CD’de dijital olarak mevcut olmayan 13 şarkı var. Albüm CD satışlarının yanı sıra dijital olarak 6 bin 500 adet sattı ve 53 milyon dinlenmeye ulaştı. Bu, grubun Billboard tablosunda ilk sırada yer alan altıncı albümü oldu.

Listenin devamı

Bu hafta Bad Bunny'nin Un Verano Sin Ti'si 2 numaraya düştü ve Harry Styles'ın Harry's House'u kendine üçüncü sırada yer buldu. Post Malone'un yeni Twelve Carat Toothaceh albümü ikinci haftasında iki sıra gerileyerek 4 numara oldu. Future’ın I Never Liked You'su ise 5 numarada. Drake'in sürpriz şekilde cuma günü piyasaya sürülen yeni albümü Honestly, Nevermind, gelecek hafta muhtemelen 1 numarada olacak.

© 2022 The New York Times Company