NYT güvenlik endişelerini yazdı: Columbia Üniversitesi mezuniyet törenini iptal etti

Haftalar süren öğrenci protestolarının ardından Columbia Üniversitesi ana mezuniyet törenini güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edeceğini duyurdu

Sharon Otterman / The New York Times

Haftalar süren öğrenci protestolarının ardından Columbia Üniversitesi ana mezuniyet törenini iptal edeceğini ve 19 fakültenin her biri için çoğu 100 blok kuzeydeki atletizm kompleksinde olmak üzere daha küçük törenler düzenleyeceğini duyurdu. Üniversitenin ana kampüsü, yüzlerce polis memurunun binayı işgal eden 46 kadar Filistin yanlısı protestocuyu uzaklaştırmak üzere Hamilton Hall'a akın ettiği ve kampüs içinde ve çevresinde protesto yapan 100'den fazla kişiyi tutukladığı geçen salı gününden bu yana neredeyse tecrit edilmiş durumda. Onlarca polis memurunun hala kampüs içinde ve çevresinde bulunması, 15 Mayıs'taki mezuniyet töreni için yaklaşık 15 bin mezun ve misafirinin kampüs çevresine nasıl kolayca alınabileceği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Columbia Başkanı Minouche Shafik daha önce mezuniyet törenine kampüste ev sahipliği yapma arzusunu, 30 Nisan'da hem Hamilton Hall'daki protestocuları hem de iki hafta boyunca merkezi bir çimenliği ele geçiren büyük çadır kampını kaldırmak için polisi çağırmasının temel nedenlerinden biri olarak göstermişti. Ancak Pazartesi günü Columbia yetkilileri iptalin ana nedenlerinden birinin güvenlik olduğunu açıkladı.

Farklı fakülteler için törenler cuma günü başlayacak ve 16 Mayıs'a kadar devam edecek. Üniversite sözcüsü Ben Chang, "Kampüsümüzde büyük bir mezuniyet töreni düzenlemek, maalesef aşılamaz olduğu kanıtlanan güvenlik endişeleri yarattı" dedi. Pazartesi günü Vali Kathy Hochul, Columbia'nın ana mezuniyet törenini iptal etme kararını eleştirdi. Vali, New York'taki tüm üniversitelerde yapılacak törenler için güvenlik planlarının hazırlanmasına destek vereceğini söyledi.

Diğer üniversiteler iptal etmedi

Hochul, Los Angeles'taki Milken Enstitüsü Küresel Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Yapmak istemediğim tek şey, çok çalışan gençlerin hayatlarının, ailelerinin ve tüm gençlerin bu nedenle kısıtlamaya uğramasıydı. Onların sahnede yürümenin faydasını görmelerini istedim. Bunu hak ettiler" dedi. Vali, pazartesi sabahı New York Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, City College ve New York Eyalet Üniversitesi yöneticileriyle görüştüğünü ve bu okulların hepsinin mezuniyet törenlerine planlandığı gibi devam edeceklerini teyit ettiklerini sözlerine ekledi.

©️ 2024 The New York Times Company 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi