Alec Baldwin Rust filminin set ekibine dava açtı

Rust filminin çekimleri sırasında hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Hutchins'in ailesiyle uzlaşan Alec Baldwin'den yeni bir hamle geldi. Çekimlere yeniden başlamaya hazırlanan 64 yaşındaki oyuncu set ekibinden 4 kişiye dava açtı

Hollywood yıldızı Alec Baldwin'in Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i prova yaparken öldürmesinin ardından sular durulmuyor. Hutchins'in eşi Matthew ile uzlaşan ve bu sayede davadan kurtulan Baldwin; silah görevlileri Hannah Gutierrez-Reed ve Dave Halls'u, ekipman sorumlusu Sarah Zachry'yi ve silahları tedarik eden Seth Kenney'yi sette güvenliği sağlayamamakla suçladı.

Rust filminin çekimleri Ocak 2023'te bütün başrol oyuncularıyla birlikte başlayacak

Daily Mail'e göre tetiği çekmediği konusunda ısrar eden Baldwin, silahın dolu olup olmadığını kontrol etmedikleri için ekibin hata yaptığını savunuyor. Trajedinin sete gerçek mermiler getirildiği ve silaha doldurulduğu için yaşandığını savunan avukat Luke Nikas suçlamaları sıraladı.

  • Gutierrez-Reed mermileri ve silahı dikkatlice kontrol etmedi.
  • Halls silahı dikkatlice kontrol etmedi, hatta Baldwin'e vermeden önce güvenli olduğunu belirtti.
  • Zachry de Gutierrez-Reed'in set dışında sorumsuz davrandığını ve etrafındakiler için güvenlik riski oluşturduğunu ifşa etmedi

New York Times'a göre Baldwin, Kenney'i de mühimmatı rastgele depolamakla suçluyor. Dava dosyasında Zachary ve Gutierrez-Reed'in setteki tüm gerçek mermilerin kaydını tutmadığını belirten FBI raporuna da atıfta bulunuldu.

Olayın geçmişi

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021'de New Mexico eyaletinde Rust isimli filmin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, yaralanan 48 yaşındaki Yönetmen Joel Souza hastaneye kaldırılmıştı.

Filmin yardımcı yönetmeni Dave Halls'ın Baldwin’e bir silah uzatarak "güvenli" diye seslendiği, ifadesinde silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği mahkeme kayıtlarına yansıdı. New Mexico Çevre Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda ise Rust filminin yapımcılarının "sette ateşli silah kullanmak konusundaki risklere karşı herhangi bir şekilde dikkat göstermedi" denilmişti.

Filmin aynı zamanda yapımcısı olan Baldwin, Santa Fe yakınlarındaki sette tetiği çekmediğini ve gerçek merminin silaha nasıl girdiği konusunda bir fikri olmadığını söylemişti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi