28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.10.2022 23:26 | Son Güncelleme: 06.10.2022 00:12

Alec Baldwin uzlaştı: Setteki ölüme rağmen çekime devam

Rust filminin çekimleri sırasında hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Hutchins'in eşi Alec Baldwin'e açtığı davadan vazgeçti, filmin çekimlerine ocak ayında başlanacak
Alec Baldwin uzlaştı: Setteki ölüme rağmen çekime devam

Ünlü Hollywood yıldızı Alec Baldwin'in Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i prova yaparken öldürmesinin ardından ara verilen filmin çekimleri devam edecek. Kaza kurşunuyla hayatını kaybeden görüntü yönetmeninin ailesi, davadan vazgeçti. Hutchins'in eşi Matthew, 'Kimsenin suçu yoktu' diyerek olayın korkunç bir kaza olduğunu vurgularken "Anlaşmamızın bir gereği olarak dava düşecek. Rust filminin çekimleri Ocak 2023'te bütün başrol oyuncularıyla birlikte başlayacak" açıklamasını yaptı. Mathew Hutchins, çekimlerine ocak ayında başlaması planlanan filmin yönetici yapımcısı olarak görev alacak.

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021'de New Mexico eyaletinde Rust isimli filmin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, yaralanan 48 yaşındaki Yönetmen Joel Souza hastaneye kaldırılmıştı. 

Film setinde hayatını kaybeden Halyna Hutchins 

Filmin yardımcı yönetmeni Dave Halls'ın Baldwin’e bir silah uzatarak "güvenli" diye seslendiği, ifadesinde silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği mahkeme kayıtlarına yansıdı. New Mexico Çevre Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda ise Rust filminin yapımcılarının "sette ateşli silah kullanmak konusundaki risklere karşı herhangi bir şekilde dikkat göstermedi" denilmişti. Filmin aynı zamanda yapımcısı olan Baldwin, Santa Fe yakınlarındaki sette tetiği çekmediğini ve gerçek merminin silaha nasıl girdiği konusunda bir fikri olmadığını söylemişti.