Mühimmat şirketi CEO'su: TikTok'un kedi videoları büyümemizi engelliyor

Avrupa'nın en büyük mühimmat üreticilerinden Nammo, fabrikanın yakınına açılan TikTok şirketinin enerjiyi tükettiğini ve bu yüzden üretimlerinin yavaşladığını söyledi. Nammo'nun CEO'su Morten Brandtzæg "Endişeliyiz çünkü kedi videolarının depolanması büyümemizi engelliyor" dedi

Avrupa'nın en büyük mühimmat üreticilerinden biri olan Nammo, Ukrayna'daki savaş nedeniyle artan talebi karşılama çabalarının, en büyük fabrikasının yakınındaki bölgede elektriği tekeline alan yeni TikTok veri merkezi tarafından engellendiğini söyledi.

Kedi videoları mühimmat geleceğini etkiliyor

Nammo'nun CEO'su Morten Brandtzæg, Norveç'in merkezindeki en büyük mühimmat fabrikasının planlanan genişlemesinin engele takıldığını söyledi. Buna neden olarak TikTok'un yeni veri merkezinin inşasının yerel bölgedeki elektriği kullanmasıyla enerji eksikliği yaşamalarını gösterdi.  The Guardian'ın haberine göre CEO verdiği röportajda, "Endişeliyiz çünkü kedi videolarının depolanmasının gelecekteki büyümemizi zorladığını görüyoruz" dedi. TikTok CEO'su perşembe günü Temsilciler Meclisi enerji ve ticaret komitesi önünde.  gençlerin ruh sağlığı konularında beş saatten fazla sorgulandı.

Mermilere olan talep normalde 15 kat fazla

Brandtzæg'e göre top mermilerine olan talep normalden 15 kat daha fazla ve Avrupa'nın mühimmat endüstrisinin Ukrayna'nın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni fabrikalara 2 milyar euro yatırım yapması gerekiyor. Bazı tahminlere göre Ukrayna günde 6 bin ila 7 bin top mermisi kullanıyor ve bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın ardından mühimmat sıkıntısı yaşıyor.

Avrupa Birliği liderleri, Ukrayna'ya topçu mühimmatı sağlayan ülkelere 1 milyar euroluk bir fondan geri ödeme yapılacağını ve mühimmat üretim kapasitesinin artırılması için 1 milyar euro daha harcanacağını duyurdu. Ancak Nammo'nun en büyük üretim tesisini genişletme planları, TikTok'un Avrupalıların verilerini daha yerel olarak barındırarak dünya çapında artan yasaklar karşısında imajını iyileştirme çabalarıyla karşı karşıya gelmiş gibi görünüyor.

TikTok soruşturmaları devam ediyor

TikTok geçen yıl Çin'deki bazı çalışanlarının Avrupa'daki kullanıcı verilerine erişebildiğini söylemiş ve çalışanlarının sızıntıları takip etmek amacıyla gazetecileri gözetlemek için kendi uygulamasını kullandığını kabul etmişti. Ancak geçen hafta kongrede yapılan bir oturumda, şirketin CEO'su TikTok'un Çin hükümetinden tamamen bağımsız olduğu ve Çinli yetkililerin verilerine erişimi olmadığını savundu.

Elektrik için yedek kapasite mevcut değil

Yerel enerji sağlayıcısı Elvia,  yaptığı açıklamada, elektrik şebekesinin veri merkezine ilk gelene ilk hizmet esasına göre tahsis edilmesinin ardından yedek kapasiteye sahip olmadığını doğruladı. Ek kapasitenin kullanılabilir hale gelmesi zaman alacak.

Sosyal medya şirketleri büyük miktarda enerji tüketiyor

Uluslararası teknoloji ve sosyal medya şirketleri, büyük miktarlarda veriyi depolamak için kullanılan devasa merkezlerin işletilmesi konusunda artan incelemelerle karşı karşıya. Bu merkezler, müşterilerin resimlerini, videolarını ve diğer bulut tabanlı verilerini depolayan sunuculara güç sağlamak için büyük miktarda enerji tüketiyor. Avrupa Komisyonu, 2030 yılına kadar veri merkezlerinin blok içindeki elektrik talebinin yüzde 3,2'sini oluşturacağını tahmin ediyor ki bu oran 2018'e göre yüzde 18,5'lik bir artış anlamına geliyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi