ABD’de hırsız çetesi Birkin çantalar için malikaneleri soyuyor

Güney Amerikalı çeteler Birkin çanta çalmak için Los Angeles'taki malikanelere dadandı. Hırsızlar Fransız lüks markası Hermès tarafından üretilen çantaları binlerce dolara ikinci el olarak satıyor

Organize hırsız çeteleri, karaborsada hızla satılabilecek Birkin çantaları çalmak için Los Angeles'ın en zengin mahallelerinde kol geziyor. Aralarında Kim Kardashian ve Jennifer Lopez'in de bulunduğu ünlüler tarafından çok sevilen deri Hermès çantalar en çok aranan moda ürünleri arasında yer alıyor. Bazen yüz binlerce dolara satılabilen çantaların sahibi Fransız lüks markası Hermès kısa bir süre önce satın almalarının engellendiğini iddia eden müşteriler tarafından California’da dava edildi. Çantalar ulaşılamaz ve yüksek fiyatlı olması nedeniyle hırsızların gözdesi haline geldi. Zira şimdi Güney Amerika'dan gelen çeteler Los Angeles'taki malikaneleri hedef alıyor. Polis, Birkin'lerin daha sonra internet üzerinden yeniden satıldığını söyledi.

Los Angeles Times'a konuşan Yüzbaşı Francis Boateng, “Evlerin çok değerli olduğu yerlerde, yüksek kaliteli el çantaları olacağı varsayılıyor” dedi. Polise göre hırsızlar çantaları profesyonel alıcılara veriyor ve onlar da bunları e-ticaret sitelerinde satıyor.

Elektronik eşyalar yerine çantalara yöneliyorlar

Steven Spielberg gibi isimlere ev sahipliği yapan Los Angeles'ın ünlüler bölgesi Pacific Palisades'in bir sakini geçen yıl soyuldu ve Birkin çantası çalındı. Güvenlik kamerası görüntülerinde iki davetsiz misafirin elektronik eşyaları görmezden gelerek, aralarında kadının sadece bir kez kullandığı Birkin'in de bulunduğu lüks el çantalarıyla dolu gömme dolabı yağmaladıkları görüldü.

Hırsızlar, çantaların birçoğunun gerçekliğini kanıtlayan makbuzlarla dolu bir çekmeceyi boşaltarak oldukça organize bir çeteye olduklarını gösterdiler. Kadın, “Eğitimli suikastçılar gibiydiler” dedi.

Evinden 50'den fazla lüks çanta çıktı

Hırsızların, kurbanın yaklaşık 37 bin $ değerinde olduğunu söylediği Birkin'i, çalıntı mal almakla suçlanan bir kadına sattıkları iddia ediliyor. Karla Sunceri adlı kadının evine yapılan baskında 50’den fazla çalıntı lüks marka çanta ele geçirildi ve bunların çoğunun Güney California’daki ev hırsızlıkları sonucu temin ettiğini söyledi. Çanta ardından ikinci el ürün satan bir satış sitesine satıldı. Polis tarafından elde edilen banka kayıtlarına göre, şirketin kendisine geçen yılın şubat ve haziran ayları arasında 121.245 dolar ödediği iddia ediliyor. Şirket çalıntı mal sattığı için Sunceri’ye dolandırıcılık davası açtı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi