Elon Musk, kendisini eleştiren Twitter çalışanlarını kovdu

Twitter'ın başına geçer geçmez personel sayısını yarı yarıya azaltan Elon Musk, kendisini eleştiren çalışanları da işten çıkardı. Konuyla ilgili haberleri doğrulayan Musk, "Bu dahileri kovduğum için özür dilerim. Muazzam yetenekleri şüphesiz başka yerlerde çok faydalı olacaktır" dedi

Elon Musk, Twitter’ın Slack hesabında kendisini eleştiren bir düzineden fazla çalışanı kovdu. Dünyanın en zengin insanı çalışanlarına, şirket politikasını ihlal ettikleri için işlerine son verildiğini e-posta ile bildirdi. 

İddiaya göre, şirketin Slack mesajlaşma sisteminde yeni CEO hakkında eleştirel yorumlar yaptılar ve bunun sonucunda yeni milyarder patron tarafından işten çıkarıldılar. Yeni Twitter lideri, bu dahileri kovduğu için özür dilemek istediğini söyleyerek iddiaları kendisi doğruladı.

Musk alaycı bir şekilde muazzam yeteneklerinin başka yerlerde çok faydalı olabileceğini söyledi. Sosyal ağları kapsayan bir haber kaynağı olan Platformer, Slack gönderileri nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 20 kişinin kovulduğunu yazdı. 

Eski bir personel, insan kaynaklarından gelen bir e-postanın ekran görüntüsünü tweet’ledi. E-postada, “Sizi, işinize son verildiğini bildirmekten üzüntü duyuyoruz. Son davranışlarınız şirket politikasını ihlal etti. Operasyon ekibimiz çıkış işlemleri için size ulaşacak” ifadeleri yer alıyordu. 

Çalışanların mesajlarında ne gibi eleştiriler yaptığı tam olarak bilinmiyor. Eski bir çalışan Salı günü 'Twitter tarafından resmen kovulduğunu' tweetledi. Yazılım mühendisi olan Yao Yue'nin Musk'ı Slack’te eleştirenlerden biri olduğu öne sürüldü.

Son olarak Musk Pazartesi günü yazılım mühendisi Eric Frohnhoefer'ı alenen kovdu. Olay, Musk'ın Android cihazlardaki twitter uygulamasının hızı için bir özür tweet'i atmasının ardından Frohnhoefer'ın Musk'la aynı fikirde olmadığını belirten bir yanıt vermesinin ardından başladı. Musk sonunda diğer kullanıcılar tarafından Frohnhoefer'ın tweet'ine etiketlendi ve yeni Twitter CEO'su açıkça "Kovuldu" yazdı. Musk daha sonra bu tweet'i sildi.

Twitter, Frohnhoefer'ın gerçekten kovulup kovulmadığını doğrulamadı ancak kaynaklar Daily Beast'e Twitter'daki Slack hesabının Pazartesi günü çevrimdışı olduğunu söyledi. LinkedIn hesabına göre sekiz yıldır Twitter'da çalışan Frohnhoefer, kilitli bir dizüstü bilgisayar ekranının fotoğrafını tweetledi ve "Sanırım artık resmi oldu" yazdı. 

Frohnhoefer daha sonra Twitter profilindeki yazısını "Eskiden Twitter'da çalışıyordu" olarak değiştirdi.  Eski Twitter çalışanı bugün yaptığı paylaşımında ise, "Dün gece aniden daha fazla çalışanın atıldığı haberiyle yeni uyandım. Bu gidişle Twitter'ı yönetecek kimse kalmayacak" dedi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi