20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 15.11.2022 12:29 | Son Güncelleme: 15.11.2022 13:09

Moda devi Balenciaga, Twitter hesabını sildi

Ünlü İspanyol moda markası Balenciaga Elon Musk'ın satın almasının ardından Twitter hesabını silerek platformdan ayrıldı. Sosyal medya platformlarıyla arası iyi olmayan moda devinin Instagram hesabı var ancak paylaşım yapılmıyor
Moda devi Balenciaga, Twitter hesabını sildi

Sosyal medya platformu TwitterElon Musk'ı satın almasının ardından moda devi Balenciaga 950 bin takipçili hesabını sildi. Bu hamleyle Balenciaga platformu terk eden ilk büyük moda markası oldu. Musk'ın Twitter'ı satın almasının ve resmi hesapları 8 dolar olarak ücretlendirmesinin ardından gelen ilk tepki bu değil. 

General Motors ve Dyson da içerik denetimini kolaylaştırdığı için sitedeki reklamları çoktan askıya almıştı. Gigi Hadid de sosyal medya uygulamasını terk eden ilk ünlü isimlerden biri olmuştu. 

Twitter hesabını henüz silinmiş olsa da Balenciaga'nın sosyal medya uygulamalarıyla arası pek de iyi değil. Ünlü markanın Instagram hesabının 14.3 milyon takipçisi var ancak hiç paylaşım yapılmıyor var oln gönderiler de geçen yıl temmuz ayında silindi. Balenciaga kreatif direktörü Demna Gvasalia sosyal medya platformları hakkında bir röportajında,“Bazıları tehlikeli derecede bağımlılık yapıyor, ayrıca çok manipülatif. Topluma daha az zarar verecek şekilde kullanmak için yeni yollar bulmalıyız” açıklamasını yapmıştı.