Kral 3. Charles’ın mülklerini yöneten Crown Estate, kirasını ödemediği için Twitter’a dava açtı

Bu ay başında San Francisco'daki ofisinde kira ödemediği için dava açılan Twitter'a bu kez de Londra'da dava açıldı. Kral 3. Charles’ın portföyünü yöneten Crown Estate, platfromdan ödeme alamayınca mahkemeye başvurdu

Twitter, Londra’da bulunan genel merkezinde kiralarını ödemediği iddiasıyla Crown Estate tarafından dava edildi. BBC’ye göre Kral 3. Charles’a ait olan mülkleri yöneten Crown Estate, geçen hafta Londra’nın merkezindeki Piccadilly Circus’ta bulunan Twitter ofisi için mahkameye başvurdu. Twitter konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. 

Londra'nın merkezinde 241 lokasyon da dahil olmak üzere 15.6 milyar sterlin değerinde bir emlak portföyüne sahip olan Crown Estate, sosyal medya platformunun şehirdeki ofis alanındaki kira borçları ile ilgili davayı açıldığını doğruladı. 

Geçen yıl Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk’ın iş gücünü yüzde elli oranında azalttıktan sonra maliyetleri düşürmek için çeşitli kararlar alıyor. Musk'ın devralımı, nefret söylemindeki artışla ilgili endişeler nedeniyle platformdan çekilen reklamverenler ve bir dizi taklitçi hesaba yol açan paralı mavi tikin iki kez yeniden kullanıma sunulması da dahil olmak üzere sorunsuz olmadı.

Bu ay başında Twitter, San Francisco'daki ofislerinden biri için ev sahibi tarafından açılan bir davada kirasını ödememekle suçlandı. Davaya göre, ev sahibi sosyal medya şirketinin ofis için ödenmesi gereken 136 bin 260 dolarlık kirayı ödemediğini iddia ediyor.

Duruşma 6 ay içinde

Sosyal medya şirketinin, Audi ve Pfizer gibi yüksek profilli markaların reklamlarını ve 500'den fazla müşterinin harcamalarını durdurmasının ardından gelirinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadığı bildirildi. BBC’nin haberine göre Crown Estate, iddia edilen kira borçları hakkında sosyal medya şirketiyle daha önce iletişime geçtikten sonra yasal işlem başlattı. Londra merkezli hukuk firması Ridgemont'ta avukatlık yapan John Wallace, kraliyet malikanesi ile Twitter arasındaki duruşmanın muhtemelen önümüzdeki altı ay içinde gerçekleşeceğini söyledi. 

Crown Estate, Birleşik Krallık’taki en büyük toprak sahiplerinden biri ve portföy hükümdara ait olsa da mülklerin hiçbiri özel değil. Mülklerden elde edilen gelir, kamu harcamaları için Hazine'ye gidiyor ve karşılığında hükümdar, devlet hibesi alıyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi