26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2023 10:01 | Son Güncelleme: 22.01.2023 10:33

Elon Musk babası Errol Musk'ın evine 15 bin dolarlık güvenlik sistemi kurdu

Elon Musk, babasının güvenliğini sağlamak için 15 bin dolar harcadı ve kaçırılacağından korktuğu için etrafını koruma ordusuyla çevirdi. Milyarder ‘Twitter Dosyaları’ ifşalarından sonra kendisinin ve ailesinin ciddi risk altında olduğunu düşünüyor
Elon Musk babası Errol Musk'ın evine 15 bin dolarlık güvenlik sistemi kurdu

Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ın babası ve emekli mühendis Errol Musk, oğlunun Güney Afrika’daki evine geçen Aralık 15 bin dolarlık güvenlik sistemi kurdurduğunu, kendisine zarar gelmesinden korktuğu için 7/24 güvenlik kameraları ve özel korumalarla izlendiğini paylaştı. Musk da geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda, Twitter'ı daha 'şeffaflaştırdığı' için kendisinin ve ailesinin ciddi risk altında olduğunu ve takip edildiğini düşündüğünü söylemişti. 

Evine geçen yıl 4 kere zorla girilmiş

Yeni güvenlik önlemlerinin birinci sınıf olduğunu söyleyen Errol Musk, aynı zamanda bir ‘kalede’ yaşamaktan hoşlanmadığını, ancak suçun kol gezdiği Güney Afrika’da buna alışkın olduğunu da ekledi. 76 yaşındaki emekli mühendisin paylaştığına göre sadece son bir yıl içinde evine dört kez zorla girilmiş ve her seferinde eşyaları çalınmış. Errol Musk hayatının ciddi risk altında olduğunu “Açıkçası, kötü bir şey olma ya da doğrudan vurulup öldürülme riskim var” sözleriyle belirtti.

'Ölürsem sizi tanımak güzeldi'

Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs’ta Twitter’ın satın alınması sırasında anlaşmalar hala devam ederken “Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi” tweet’ini atmıştı. Şimdiyse milyarder Twitter’ı daha şeffaf bir şirket haline getirmeye çalışmasının, onu ve ailesini hedef gösterdiğini düşünüyor. Twitter dosyalarını geçtiğimiz sene ifşa eden Musk, uzun süre bu hareketi yüzünden gündemden düşmemişti.

Milyarder'in 76 yaşındaki babası ise bu durumlara yabancı değil. Errol Musk, 1998 yılında Güney Afrika’daki evinde otururken içeriye giren üç silahlı saldırganı, altı yaşındaki kızı Ali bacağına sarılmışken nasıl vurup öldürdüğünü paylaştı.