20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 03.01.2023 11:55 | Son Güncelleme: 03.01.2023 12:28

Twitter'a kira ödememesi nedeniyle dava açıldı

Twitter bu sefer kira ödememesiyle gündemde. Sosyal medya şirketine San Fransisco'da bulunan ofisinin kirasını ödemediği gerekçesiyle dava açıldı
Twitter'a kira ödememesi nedeniyle dava açıldı

Twitter Inc. San Francisco'daki ofislerinden biri için ev sahibi tarafından açılan bir davada kirasını ödememekle suçlandı. Perşembe günü açılan davaya göre, ev sahibi  sosyal medya şirketinin ofis için ödenmesi gereken 136 bin 260 dolarlık kirayı ödemediğini iddia ediyor.

Davada ev sahibi, aralık ayı ortasında Twitter'ı bilgilendirdiğini ve beş iş günü içinde ödeme yapmaması halinde binanın 30. katındaki alan için kira yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini söylediğini belirtti. Sözleşmenin ihlali iddiasıyla açılan dava San Francisco'daki Kaliforniya Yüksek Mahkemesi'ne başvuruldu. 

Kira ödemelerini durdurduğu iddiası

Aralarında bir yazılım ve bir taşımacılık şirketinin de bulunduğu diğer şirketler de geçen haftalarda Twitter'a dava açarak gecikmiş ödemelerini telafi etmeye çalıştılar. New York Times'ın haberine  göre Twitter'ın maliyetlerden tasarruf etmek için küresel ofislerde kira ödemeyi durdurduğu öne sürüldü. Elon Musk, şirketi Ekim ayında 44 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın aldığından beri Twitter'daki maliyetleri kısmak için çalışıyor.