Bruce Willis'in eşi Emma Heming: Gelişmeler mideye atılan yumruk gibi
ALS ile mücadele eden Bruce Willis'in kızı Tallulah Wills'ten sonra eşi Emma Heming de sessizliği bozdu. Hastalığa yönelik tedavi arayışlarının durdurulması sitem eden Willis "Mideye atılan yumruk gibi hissettiriyor. Yine de umudumuzu kaybetmeyeceğiz" dedi
Sağlık sorunlarıyla mücadele eden Hollywood yıldızı Bruce Willis ailesinden üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor. 68 yaşındaki oyuncuyla 2009'dan beri evli olan Emma Heming (44) Instagram'da hesabından hastalığa yönelik potansiyel bir tedavi için yapılan tıbbi denemenin durdurulmasından duyduğu hayal kırıklığını anlattı.
Emma Heming Willis "Wave Life Sciences'ın frontotemporal demans (FTD) ve amiyotrofik lateral sklerozu (ALS) tedavi edebilecek klinik çalışmalarını sonlandırdığını okudum. Bize burada yardımcı olabileceklerinden emin değilim, gerçekten önemli değil, ama yine de mideye atılan yumruk gibi hissettiriyor. Yine de iyi yanlarına bakmak zorundayım, çabalıyorlar" dedi.
Heming, sözlerini "Lütfen bu ivmeyi devam ettirin, öğrendikleriniz/bulduklarınız üzerine inşa edin ve bu sevgi dolu toplumdan vazgeçmeyin. Ailemiz inancını korumaya devam edecek ve umudunu asla kaybetmeyecek" diyerek tamamladı.
Demansla mücadele eden Bruce Willis'in Demi Moore ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Tallulah Wills, Vogue için bir yazdığı makalede "Babam hastalıkla ilgili belirtiler gösteriyordu, ama bunu görmezden geldik" demişti.
ALS hastalığı nedir?
Amyotrofik lateral skleroz ya da ALS, esas olarak istemli kas hareketinin kontrolünden sorumlu sinir hücrelerinin hasarından kaynaklanan nadir bir nörolojik hastalık grubudur. İstemli kaslar çiğneme, yürüme ve konuşma gibi hareketlerin yapılmasında görevlidir. ALS hastalığı ilerleyicidir ve belirtiler zamanla kötüleşme eğilimi gösterir. Günümüzde, ALS hastalığının ilerleyişini durdurmak ya da tam tedavi sağlamak için herhangi bir tedavi seçeneği yoktur ancak bu konudaki araştırmalar devam etmektedir.
ALS tedavi yöntemleri nelerdir?
Tedaviler hastalığın yaptığı hasarı düzeltemez; fakat belirtilerin ilerlemesini yavaşlatabilir, komplikasyonları önleyebilir ve hastayı daha rahat ve bağımsız hale getirebilir.Tedavi için birçok alanda eğitilmiş entegre bir doktor ve sağlık personeli ekibine ihtiyaç vardır. Bu hayatta kalma sürenizi uzatabilir ve yaşam kalitenizi artırabilir. Tedavide çeşitli ilaçlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, konuşma terapisi, beslenme takviyeleri, psikolojik ve sosyal destek tedavileri gibi yöntemler kullanılmaktadır.