El konulan Rus oligarkın yatı açık artırmaya çıkarıldı

El konulan Rus milyarder Dmitry Pumpyansky’ye ait olan yat Cebelitarık’ta açık artırmaya çıktı. Süper yata 63 teklif verildi

Yaptırımların vurduğu bir Rus oligarka ait bir süperyat Salı günü Cebelitarık hükümeti tarafından açık artırmayla satışa sunuldu. Bu yat Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalinden sonra yüzlerce zengin Rus'a yaptırımlar uygulanmasından bu yana satılacak lüks gemilerden ilki olacak.

Borçları nedeniyle satılacak

72,5 metrelik Axioma, Ukrayna halkının yararına değil, yatın milyarder sahibi Dmitry Pumpyansky'nin 20 milyon dolardan fazla borcu olduğunu iddia eden ABD'li bir yatırım bankası JP Morgan için satılıyor. 

Bir zamanlar Rus çelik milyarderi Dmitry Pumpyansky'ye ait olan lüks süper yatta bir spor salonu, spa, buhar odası, sinema ve güvertesindeki havuzunun yanı sıra altı kamarada 12 misafir ve 20 personel için ayrı kabinler bulunuyor. Müzayedeyi İngiliz Howe Robinson Partners yönetiyor. 

Alıcılar yatı görmeye gitti

Bloomberg’e göre yata dün 63 kişi teklifte bulundu. The Guardian'a konuşan bir komisyoncu, 30'dan fazla potansiyel alıcının açık artırmadan önce yatı görmek için Cebelitarık'a uçtuğunu ve teknenin yargısal satış sürecinden geçtiği için pazarlık yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. 

42 milyon dolar değerinde

VesselsValue’dan yat uzmanları Mart’ta Axioma’nın değerinin 42 milyon dolar olduğunu belirttiler. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre kazanan teklif belirlendikten ve satış işlemi tamamlandıktan sonra satışla ilgili bilgiler iki hafta sonra yayınlanacak. 

Forbes’a göre Pumpyansky’nin serveti 2 milyar dolar. Reuters’ın açığa çıkardığı mahkeme belgelerine göre JP Morgan, Pumpyansky'nin 20.4 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasının şartlarını çiğnediğini iddia etti. Daha sonra Axioma'ya, fMart ayında Cebelitarık'taki yetkililer tarafından el konuldu. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi