TikTok'ta bu yıl en çok sevilen şarkılar

Son yılların popüler sosyal medya platformu TikTok, 2022 yılında uygulamada öne çıkan şarkıları ve sanatçıları yayınladı. Diğer müzik uygulamalarından farklı olarak TikTok'un listesinde daha yeni sanatçılar olması dikkat çekti

TikTok son yıllarda yeni hitlere yön veren ve yeni sanatçıların keşfedildiği bir platform haline geldi. Z kuşağının odağında olan platform, 2022 yılında uygulamada en popüler olan sanatçıların ve şarkıların yer aldığı yıl sonu listesini yayınladı. Liste bu yıl adı çokça duyulan şarkıcılarla dolu. 

İlginç bir şekilde TikTok'un listeleri Spotify gibi müzik platformlarının yıl sonu listelerinden büyük ölçüde farklı. TikTok'un listesinde yer alan sanatçılardan bazıları ünlü yıldızlar olsa da bazıları henüz kariyerinin başında ve popülerliğini bu uygulamaya borçlu isimler. 

Ayrıca yıl sonu listelerindeki bu farklılıklar, tüketicilerin bu farklı uygulamaları kullanma şeklini de ortaya koyuyor. Spotify daha çok geleneksel müzik tüketimi için kullanılıyor. Bu nedenle onun hazırladığı listedeki şarkılar, küresel olarak gerçekten başarı yakalayan şarkılar. TikTok popülaritesi ise tamamen farklı bir şey.  Çünkü şarkılar genellikle bir içeriğin parçası olarak başka bir amaca hizmet eder. Bu yolla milyonlara ulaşır. İşte TikTok'un 2022 listeleri: 

En iyi 10 şarkı (ABD)

 1. Nicky Youre & Dazy - Sunroof
2. Luclover - L$d
3. Yung Lean - Ginseng Strip 2002
4. Lizzo - About Damn Time
5. Pharrell - Just A Cloud Away
6. Labrinth - Forever
7. Willow - Wait a Minute!
8. Duke & Jones & Louis Theroux - Jiggle Jiggle
9. Armani White - Billie Eilish
10. Kate Bush - Running Up That Hill (A Deal With God)

Nicky Youre ve Dazy, TikTok sayesinde bir anda ortaya çıkan ve popülaritesi patlayan single'ları Sunroof ile en büyük atılımlardan birini kazandılar. Melodi, Hot 100'de 4 numaraya yükseldi ve bir dizi radyo listesinde zirvede yer aldı. Bu da platformda yayılan bilinmeyen müzisyenler için beklenmedik bir durumdu. İlginç bir şekilde, bu yıl Tiktok'taki en büyük 10 hitin çoğu, Billboard listelerinde daha geleneksel, ölçülebilir bir başarıya dönüşmedi ancak bazı yeni sanatçılara yükselişlerinde yardım etti.

En çok görüntülenen 10 sanatçı (ABD)

1. Lizzo
2. Bella Poarch
3. Bad Bunny
4. Charlie Puth
5. Doja Cat
6. Selena Gomez
7. Nessa Barrett
8. Yung Gravy
9. Billie Eilish
10. Meghan Trainor

Lizzo, 2022'de son albümü Special ile müziğe geri döndü. Albümün çıkış single'ı About Damn Time Tiktok'ta çok büyük bir ilgi gördü.  Grammy ve Emmy ödüllü şarkıcı hem Hot 100 hem de bu yıl sonu sıralamasında 1 numaraya çıktı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, platformdaki en çok dikkati çekenler aynı zamanda müzik endüstrisindeki büyük oyuncular olurken Bella Poarch, Nessa Barrett ve Yung Gravy gibi bir avuç kişi daha kariyerlerinin başında.

En iyi 10 şarkı (Dünyada)

1. Yung Lean - Ginseng Strip 2002
2. Nicky Youre & Dazy - Sunroof
3. Willow - Wait a Minute!
4. WZ Beat - Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral
5. Demi Lovato - Cool for the Summer
6. Duke & Jones & Louis Theroux - Jiggle Jiggle
7. Bad Bunny & Chencho Corleone - Me Porto Bonito
8. Lizzo - About Damn Time
9. Luclover - L$d
10. Cris Mj - Una Noche En Medellín

2022'de dünyanın dört bir yanında Tiktok'taki en iyi şarkı, İsveçli bir sanatçının rap melodisiydi. Belki birçok listede lider olması olası değil ancak TikTok'un güzelliği bu. Her nasılsa, single'ı Ginseng Strip 2002 dünyanın hemen hemen her yerinde zar zor ticari bir etki yaratmış gibi görünüyor, bu da bazen sitenin akılda kalıcı bir parçayı satış rekorları kıran bir parça haline getirdiğini gösterirken, diğer durumlarda başarısı büyük ölçüde uygulamada yer alıyor. Bu yıl Tiktok'ta dünya çapında en iyi 10 şarkı listesi, bir avuç büyük parça, çok sayıda gizli favori ve hatta bir anda ortaya çıkan, yeni hayat bulan şarkıları içeriyor. Örneğin Cool for the Summer ilk olarak 2015'te yayınlandı.

En çok görüntülenen 10 sanatçı (Dünyada)

1. Kim Loaiza
2. Bella Poarch
3. Mont Pantoja
4. JD Pantoja
5. Lizzo
6. Atta Halilintar
7. Bad Bunny
8. Charlie Puth
9. Rosalía
10. Doja Cat

2022'de TikTok'ta dünya çapında en çok izlenen 10 içerik oluşturucudan üçü, 1 numara Kim Loaiza dahil, Meksikalı, bu da Latin Amerika ulusunun hızla sosyal sitede bir güç merkez haline geldiğini gösteriyor. Bu yılki platformdaki en başarılı isimlerin listesi, uygulamanın gerçekten küresel bir fenomen olduğunu ve ABD ile sınırlı olmadığını kanıtlarken, Doja Cat, Lizzo ve Charlie Puth gibi Amerikalı sanatçılar ilk 10'da yer alıyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi