30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.12.2022 12:27 | Son Güncelleme: 14.12.2022 15:40

AP'ye göre 2022'nin en popüler şarkıları: Bad Habit, Unholy, Cuff It

Associated Press, kültür sanat editörleri tarafından seçilen 2022 yılının en iyi 10 şarkısını yayınlandı. Listede bu yıl çok konuşulan Harry Styles'ın As It Was'ından Beyonce'nin yeni albümünün çıkış parçası olan Break My Soul'a kadar birçok popüler şarkı yer aldı
AP'ye göre 2022'nin en popüler şarkıları: Bad Habit, Unholy, Cuff It

Associated Press'in (AP) kültür sanat editörleri bu yılın en popüler on şarkısını belirledi. Onlara göre 2022'nin öne çıkan şarkıları arasında Bad Habit, As It Was, Damn Time gibi bu yıl listelerde zirveyi elde eden birçok parça yer alıyor. 

Steve Lacy - Bad Habit

Çıkış yaptıktan 3 ay sonra Steve Lacy'nin Bad Habit'i Billboard Hot 100 tablosunda zirveye ulaştı ve popülerleşmeye devam etti. Gemini Rights albümünden bir single olan Hot R&B/ Hip-Hop, Hot R&B, Hot Rock ve türlerinin birleşimi olan çok türlü şarkı, alternatif şarkılar listesinde aynı anda zirveye çıkan ilk kayıt oldu. AP yazarı Jonathan Landrum Jr.'a göre Hailey Bieber ve Charlie D'Amelio gibi ünlüler de dahil olmak üzere sosyal medyada birçok ünlünün marka tanıtırken şarkıyı kullanması, Bad Habit'in yaz boyunca popüler olmasında rol oynadı. 

Harry Styles - As It Was

Harry Styles, merakla beklenen yeni albümü Harry's House'dan devasa turnesine ve en önemlisi Don't Worry Darling'e kadar 2022'de her yerdeydi.  Şarkı şıngırdayan bir synth-pop ritmi ve giriş sonunda düğün çanları olarak küçük bir çocuk sesi ile aldatıcı bir şekilde pozitif. Ancak AP yazarı Kristin M. Hall'a göre sözler Styles'in bile tam olarak hazır olmadığı değişim gerçekliğini kabul ettiği için kendine gönderme yapacak kadar melankolik. Herkese konuşacak ve şarkı söyleyecek çok fazla şey verdiği için yılın başrol oyuncusu Harry Styles oldu. 

Beyonce - Cuff It

Sosyal medyada küçük bir tura çıkarsanız Beyonce'nin Cuff It'iyle çekilmiş birçok viral dans videosu görmeniz mümkün. AP'i yazarı Gary Gerard Hamilton'a göre eğlence ve romantizmi bir arada sunan ve dans pisti havasına sokan şarkıyı radyoda duymak bile daha uzun sürmesini dilemenize neden oluyor. Hamilton, "Aşık olmak istiyorsanız, bu parçayı dinlemeye devam edin" diyor.

Taylor Swift - Anti-Hero

Self-loating, Taylor Swift'i haftalarca Billboard single listesinin zirvesine çıkardı ancak Noel'den önce neşeli bir Mariah Carey şarkısının altında kalan Anti Hero'da ki kadar iyi olmadı. Zirvelere alışık olan Swift, şarkıyla gözyaşlarıyla iç karartıcı, kendi kendine dehşet noktasına sürükleyen bir itirafta bulunuyor. AP yazarı Mark Kennedy'ye göre sözlerin ise geri kalanı yoğun ve anlam yüklü. Taylor, "Bu şarkı, kendimle ilgili nefret etme eğiliminde olduğum her şey boyunca gerçekten rehberli bir tur" diye yazmıştı.

Kendrick Lamar, Blxst ve Amanda Reifer'ın düeti - Die Hard

Kendrick Lamar'ın Grammy adayı albümü Mr. Moral & the Big Steppers'ın en canlı ve eğlenceli şarkılarından biri, rapçi Blxst ve Barbadoslu şarkıcı Amanda Reifer'ın yer aldığı Die Hard. Üç müzik sanatçısının vokal yaptığı şarkı, güveni ve şeytanlarla savaşmayı anlatıyor. AP yazarı Jonathan Landrum Jr. şarkıyı, gelecekteki bir ilişki için daha iyi olma umuduyla güvensizliklerinin üstesinden gelmekle ilgili olarak yorumladı. 

Lizzo - About Damn Time

Lizzo'nun  About Damn Time'ı dinleyenler dans pistinden ayrılamıyor. AP yazarı Cristina Jaleru'ya göre Lizzo toplu travmanızın ardından biraz pop müzik yardımıyla mutluluğu geri almanın bir sorun olmadığını söylüyor.

1975 - Part Of The Band

Part of the Band, The 1975'in mükemmel albümü Being Funny In A Foreign Language'deki sıra dışı bir mücevher. Yoğun, komik sözlerle çellodan, salon baladına veya saksofon solosuyla düz bir tempoyla gitmiyor. Şarkıyı duyduğunuzda durup sadece dinlemek istiyorsanız. 

Sam Smith ve Kim Petras - Unholy

Kışa girmek için iyi bir şarkı varsa, o da duyulara hitap eden ve biraz da müstehcen olan Unholy. Şarkının temeli Sam Smith'in yarı saydam vokallerine ve Kim Petras'ın huysuz enerjisine dayanıyor. AP yazarı Cristina Jaleru'ya göre yılın en uyumlu işbirliklerinden biri olan Unholy hızıyla kesinlikle ödülü hak etti.

Yeah Yeah Yeahs ve Perfume Genius - Spitting off the edge of the world

Post-punk rockçılar Yeah Yeah Yeahs, bu yıl yeni bir albümle geri döndü. 2013'ten beri ilk albümleri ve ilk singleları Spitting Off the Edge of the World'ün karanlık sentezleri, Karen O'nun açılış dizesindeki kendine özgü vokali, Perfume Genius'un narin ve göz alıcı sesiyle uygun bir şekilde eşleşiyor. Kristin M. Hal şarkı için "Kaosun eşiğinde bir meydan okuma her zaman sınırları zorlayan bir grup için harika bir dönüş" diyor. 

Beyonce - Break My Soul

Break My Soul, albümler arasındaki altı yıllık aradan sonra onu tahttaki hak ettiği yere geri getiren majesterinin kraliyet marşıydı. R&B, pop ve dans formatlarında yayına hakim olan türlere yayıldı. Billboard's Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaşan şarkı, Madonna ile birlikte yaptığı The Queens Remix de dahil olmak üzere çeşitli DJ versiyonları ve remixleri yayınlandı. Break My Soul ayrıca R&B/ Hip-Hop Airplay listesinde 1 numaraya ulaştı ve Chuff It ile birlikte 2003'ten bu yana ilk kez ikonun aynı yıl listede birden fazla 1 numaraya sahip olması oldu.