24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2022 20:59 | Son Güncelleme: 02.09.2022 21:11

Spotify 2022 yazının en çok dinlenen şarkılarını açıkladı

Spotify bu yazın favori parçalarını açıkladı. Dünya genelinde 2022 yazına Harry Styles’ın As It Was parçası damgasını vururken, Türkiye’de ise yazın en çok dinlenen şarkılarının başında KÖFN’ün Bi’ Tek Ben Anlarım şarkısı geldi
Spotify 2022 yazının en çok dinlenen şarkılarını açıkladı

Takvimlerin Eylül'e dönmesiyle birlikte bu yazın favori şarkıları belli oldu. Spotify dünya genelinde yaz boyu en çok dinlenen şarkıları paylaştı. 

Yaz mevsimi boyunca tüm dünyada en çok dinlenen şarkı, 610 milyondan fazla dinlenmeyle Harry Styles’tan As It Was oldu. Özellikle Stranger Things’in 27 Mayıs’ta son sezonunun izleyiciyle buluşmasının ardından dinlenme rekoruna imza atan Kate Bush’un Running Up That Hill (A Deal With God) adlı şarkısı dünya genelinde 90 milyonun üzerinde (ilk kez dinleyenler) yeni dinleyiciye ulaştı ve yazın en çok dinlenen ikinci şarkısı olarak öne çıktı.  

Bad Bunny ve Chencho Corleone’den Me Porto Bonito, Kate Bush ve Harry Styles’ı takip ederek, listenin üçüncü sırasında yer aldı.  Dünya genelinde 2022 yazının en çok dinlenen şarkılarının dördüncü sırasında Bad Bunny’nin Tití Me Preguntó şarkısı yer alırken, Jojo’dan Glimse of Us ise listenin beşinci sırasına yerleşti.  

Türkiye'nin yaz boyu dinledikleri

Türkiye’de elektronik pop grubu KÖFN’ün Bi’ Tek Ben Anlarım şarkısı 2022 yazında en çok dinlenen şarkılar listesinin zirvesine yerleşti. 2022’de sıkı bir çıkış yakalayan grubu, son yılların öne çıkan müzik türü rap takip etti. Suçlarımdan Biri ile Güneş ve cakal’dan İmdat, sırasıyla listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer aldı. Onları Tutsak ile Sefo takip etti. 

MERO ve Murda’dan Konum Gizli (feat. Murda) ise en çok dinlenen beşinci şarkı olarak listedeki yerini aldı. Aynı zamanda Türkiye’de yaz mevsimi boyunca en çok dinlenen ilk 20 şarkının tamamen yerli sanatçılara ait olması da dikkat çekti. 

2022 yazında Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar:

1. Bi’ Tek Ben Anlarım - KÖFN
2. Suçlarımdan Biri - Güneş 
3. Tutsak - Sefo
4. İmdat - cakal
5. Konum Gizli (feat. Murda) - MERO, Murda
6. ARASAN DA - UZI
7. ISABELLE - Capo, Sefo
8. Nerdesin - Ezhel 
9. 2T1BB - BEGE, Yung Ouzo
10. Aşk Sadece Anlayana - Velet
11. Gökyüzünü Tutamam - Can Koç 
12. Diğer Yarım - ATE
13. Olmazlara İnat - Berkay Altunyay
14. PAPARAZZI - UZI
15. Bilir O Beni - Pinhani
16. Mingoflalar - cakal
17. Al Sevgilim - Funda Arar, Semicenk
18. GELMEZSEN  GELME - Lvbel C5
19. Ara - Zeynep Bastık
20. Seni Dert Etmeler – Madrigal