13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2023 22:21 | Son Güncelleme: 20.06.2023 23:56

Apple AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max nasıl güncellenir?

Apple'ın popüler ürünlerinden AirPods, AirPods Pro ve AirPods Pro Max beraberinde zaman zaman güncelleme de getiriyor. Peki siz en son kulaklığınızı ne zaman güncellediniz? Güncellemeyi yapmak için hangi adımları izlemek gerekiyor? İşte AirPods güncellemelesi ile ilgili bilmeniz gerekenler
Apple AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max nasıl güncellenir?

AirPods'unuzun sahip olduğu en son özelliklerden yararlanmak için kapsüllerinizdeki yazılımın güncellendiğinden emin olmanız gerekiyor. İyi haber şu ki, çoğu kullanıcı için bu aygıt yazılımı güncellemesi herhangi bir müdahale olmadan otomatik olarak gerçekleşiyor ve AirPods ile AirPods Pro'yu manuel olarak güncellemeye ihtiyaç kalmıyor. Güncellemeyi yapmanız için gereken tek şey şu:

1. AirPods veya AirPods Pro kulaklıklarınızı şarj kutusuna yerleştirin, yeterince şarj olduklarından, tercihen tam şarj olduklarından emin olun.

2. Şarj kasasını Lightning kablosu ile bir güç kaynağına bağlayın.

3. AirPods'un eşleştirildiği iPhone veya iPad'inizi şarj kasasının yakınına yerleştirin.

İşte bu kadar. Mevcut bir ürün yazılımı güncellemesi varsa biraz bekleyin. Bu adımda otomatik olarak yükleme işlemi gerçekleşiyor. Çalışmazsa, AirPods'u sıfırlayıp tekrar deneyebilirsiniz.

AirPods Max'inizin aygıt yazılımını güncelleme

AirPods ve AirPods Pro'ya benzer şekilde AirPods Max için de güncelleme elle yapılmıyor ve otomatik olarak gerçekleşiyor. Yine de güncellemeyi bu şekilde manuel olarak başlatmayı deneyebilirsiniz:

1. AirPods Max'inizin iPhone veya iPad'inizle eşleştirildiğinden emin olun.

2. AirPods Max'inizi kasasına yerleştirin ve bir güç kaynağına bağlayın. Şimdi tek yapmanız gereken beklemek. Şarj cihazından çıkarmadan önce birkaç dakika bekleyin; güncelleme devam ederken yarıda kesmeyin.

3. Son olarak aşağıdaki adımları kullanarak güncellemenin başarılı olup olmadığını kontrol edin:

AirPods'unuzun yazılım sürümünü kontrol etme

1. AirPods veya AirPods Pro'nuzun en son aygıt yazılımını çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol etmek için öncelikle telefonunuzun en son iOS sürümünü (18 Mayıs 2023 itibarıyla iOS 16.5) çalıştırdığından emin olun.

2. Ardından Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. İlgili bölüme ulaşmak için aşağı doğru kaydırmanız gerekecek ve listede AirPods Pro, AirPods veya AirPods Max'i göreceksiniz. iPhone'unuz güncel değilse veya kulaklığınız o anda telefonunuza bağlı değilse, özellikle AirPods Pro'nuz varsa bu ayarı göremeyebilirsiniz.

3.
İlgili bölüme dokunun ve aygıt yazılımı sürümü 5E135'i (Haziran 2023 itibarıyla) gösteriyorsa AirPods 2, AirPods 3, AirPods Max ve AirPods Pro 1 ve 2 için en son güncellemeye sahipsiniz demektir.