05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 22.07.2023 19:45 | Son Güncelleme: 22.07.2023 20:00

Apple üretim sıkıntısıyla boğuşuyor iPhone 15 Pro krizi kapıda

3 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Apple, iPhone 15 serisi için son hazırlıklarını yapıyor. Ancak üretim tarafında yaşanan bazı sıkıntılar iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin satışa sunulmasını zora sokabilir
Apple üretim sıkıntısıyla boğuşuyor iPhone 15 Pro krizi kapıda - Resim: 1

Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in ekran üretiminde zorluklar yaşıyor ve bu da Eylül ayındaki lansmanda sınırlı sayıda cihazın satışa sunulmasına yol açabilir.

Apple üretim sıkıntısıyla boğuşuyor iPhone 15 Pro krizi kapıda - Resim: 2

Apple'a yakın kaynakların iddiasına göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max iPhone 14 Pro modellerinden daha ince çerçevelere sahip olacak ve bu çerçevelerin incelmesi sorunun asıl kaynağı.

Apple üretim sıkıntısıyla boğuşuyor iPhone 15 Pro krizi kapıda - Resim: 3

Macrumors'un haberine göre Apple tedarikçileri, çerçeve boyutunu küçültmek için yeni bir ekran üretim süreci kullanıyor ve bu da LG Display tarafından üretilen ekranlarda sorunlara neden oluyor. Apple, 2019 yılında Apple Watch 7 Serisi'nin ekran boyutunu artırırken de benzer bir sorun yaşamış ve bu cihaz yaklaşık bir ay gecikmişti.

Apple üretim sıkıntısıyla boğuşuyor iPhone 15 Pro krizi kapıda - Resim: 4

LG ekranlar, ekranın metal kabuğa kaynaştırıldığı bir işlem sırasında güvenilirlik testlerinde başarısız oluyor. Apple, testleri geçebilmesi için LG ekranın tasarımını değiştiriyor ve hala montaj için kullanabileceği Samsung ekranları var.