05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 04.07.2023 20:54 | Son Güncelleme: 04.07.2023 21:27

Apple'ın sürprizi internete sızdı: iPhone'larını yere düşürenler için yeni dönem başlıyor

iPhone'lar dahil tüm akıllı telefonlar için kullanıcıların en büyük kabuslarından biri cihazlarını yere düşürmek. Ekranı ya da kasası kırılabilen ve büyük değişim maliyetlerine yol açabileceği gibi kullanılamaz hale de gelebilen telefonlar artık geçmişte kalıyor olabilir
Apple'ın sürprizi internete sızdı: iPhone'larını yere düşürenler için yeni dönem başlıyor - Resim: 1

Birçoğumuz telefonlarımızı olması gerekenden daha fazla düşürdüğümüz için suçluyuz, ancak en son iPhone 15 söylentileri gelecekte bu konuda biraz daha az endişelenebileceğinizi gösteriyor.

Apple'ın sürprizi internete sızdı: iPhone'larını yere düşürenler için yeni dönem başlıyor - Resim: 2

Patently Apple isimli teknoloji devine yakın bir kaynak, iPhone 15 Pro'nun daha önceki paslanmaz çelik çerçevesini değiştirerek esnek bir titanyum alaşımından üretileceğini iddia ediyor.

Apple'ın sürprizi internete sızdı: iPhone'larını yere düşürenler için yeni dönem başlıyor - Resim: 3

Titanyum mukavemet açısından çeliğe rakip olsa da, yüzde 45'e kadar daha hafif olabilir; bu da iPhone 15 Pro modelini taşımayı çok daha kolay hale getirebilir, benzer bir esnekliğe sahip olabilir.

Apple'ın sürprizi internete sızdı: iPhone'larını yere düşürenler için yeni dönem başlıyor - Resim: 4

Titanyum, çelikten daha yüksek sıcaklıklara daha iyi dayanabilirken aynı zamanda su hasarına karşı benzer düzeyde koruma sağlıyor. Titanyum gövde kullanılırsa, yere düşme gibi durumlarda da iPhone'lar çok daha sağlam bir yapıda olacak.