03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 23:26 | Son Güncelleme: 04.04.2023 23:31

Binlerce çalışanını çıkarmaya hazırlanan Microsoft, Londra ofisini kurmaktan da vazgeçti

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Microsoft, Londra'da kurmayı planladığı ofis kompleksi planlarından vazgeçtiğini duyurdu
Binlerce çalışanını çıkarmaya hazırlanan Microsoft, Londra ofisini kurmaktan da vazgeçti

Microsoft Corp. Salı günü yaptığı açıklamada, Londra'da yeni bir ofis kompleksi planlarından vazgeçtiğini belirterek, bu yıl 10 bin çalışanı azaltma planlarının gayrimenkul ihtiyaçlarını nasıl etkileyeceğini gösterdi.

Şirket e-postayla gönderdiği bir açıklamada, planları hakkında ayrıntılı bilgi vermeden, "Birleşik Krallık'a bağlıyız ve ülke genelinde tesislerimiz var" dedi ve ekledi: "Çalışanlarımızın ve uzun vadeli işimizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için portföyümüzü düzenli olarak gözden geçiriyoruz."

Çalışanlar çıkarılıyor, ofis ihtiyacı azalıyor

Ocak ayında şirket, daha geniş bir teknoloji geri çekilmesinin bir parçası olarak bu yıl işgücünü %5 oranında azaltacağını açıkladı. Sektördeki işten çıkarmalar ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ofis gayrimenkullerine olan talebi zorluyor.

Ofis planındaki değişiklikleri daha önce bildiren React News'e göre, İngiltere'nin Reading kentindeki Microsoft ofisinin kira sözleşmesi 2026 yılında sona eriyor ve bu ofisin yerini yeni Londra ofisinin alması gerekiyordu.