28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 10:32 | Son Güncelleme: 21.07.2023 11:02

Çinli hacker grubu, ABD Pekin Büyükelçisi Burns'ün e-postasını ele geçirdi

"Storm-0558" adlı Çinli hacker grubun, istihbarat toplama amacıyla ABD'nin Pekin Büyükelçisi Nicholas Burns ile Doğu Asya ve Pasifik İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Daniel J. Kritenbrink'ın elektronik postalarını ele geçirdiği duyuruldu
Çinli hacker grubu, ABD Pekin Büyükelçisi Burns'ün e-postasını ele geçirdi

CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, olayın Microsoft ve Beyaz Saray'ın Çin'i sorumlu tuttuğu ABD'deki kurumların elektronik postalarına düzenlenen siber saldırı kapsamında olduğu ifade edildi. Storm-0558 ismiyle de bilinen Çin merkezli hacker grubunun, istihbarat toplama amacıyla ABD'nin Pekin Büyükelçisi Nicholas Burns ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yakın zamanda Çin'e seyahat eden Müsteşar Yardımcısı Daniel J. Kritenbrink'in e-posta hesaplarını hedef aldığı söylendi.

Grubun, ele geçirdiği e-posta hesaplarıyla ABD'nin iç politika istişareleri ve ülkenin üst düzey yetkililerinin yakın zamanda Çin'e yaptığı ziyaretlere ilişkin bilgilere erişmiş olabileceği ileri sürüldü.

Beyaz Saray ve Microsoft, 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ABD kurumlarını hedef alan bir siber saldırı olduğunu ve saldırının Çinli bilgisayar korsanlarınca gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA