08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 12:56 | Son Güncelleme: 19.07.2024 13:03

CrowdStrike CEO'su: Düzeltme yapıldı, müşterilerimizi güncellemelere yönlendiriyoruz

Dünya çapındaki Windows bilgisayarlarda soruna neden olan CrowdStrike'ın güvenlik yazılımına dair CEO George Kurtz açıklama yaptı. Kurtz, "Sorun tespit edilmiş ve bir düzeltme yapılmıştır. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz" dedi
CrowdStrike CEO'su: Düzeltme yapıldı, müşterilerimizi güncellemelere yönlendiriyoruz

Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'in sistemlerindeki bir sorun nedeniyle yaşanan krize dair şirketin CEO'su açıklama yaptı. X hesabından paylaşım yapan CEO George Kurtz soruna ilişkin düzeltmenin yapıldığını müşterilerin güncellemeye yönlendirildiğini belirtti. 

Kurtz açıklamada şunları söyledi: 

 

CrowdStrike, Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux ana bilgisayarları sorundan etkilenmedi. Bu bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş ve bir düzeltme yapılmıştır. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz ve web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların CrowdStrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz CrowdStrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumdadır.