08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2024 08:30 | Son Güncelleme: 19.07.2024 06:33

Dyson OnTrac: İlk bakış

Dyson geçtiğimiz günlerde sürpriz bir etkinlik gerçekleştirdi ve yeni kulaklıklarını dünya lansmanı öncesi görme şansın oldu. Şimdi isterseniz gelin, Dyson OnTrac ismini taşıyan bu premium kablosuz kulaklığı yakından tanıyalım, ilk izlenimlerimizi aktaralım
Dyson OnTrac: İlk bakış

Dyson mühendisliğini yeni bir ürün gamına taşıyarak bu kez Dyson OnTrac ile karşımıza çıktı. Bildiğimiz, piyasada gördüğümüz kulaklıklardan çok daha farklı bir tasarıma sahip ve tamamen premium segmente hitap eden bir ürün olmuş.

Kulaklığın ilk dikkat çeken yanı az önce belirttiğim gibi tasarımı oldu. Yüksek malzeme kalitesini kulaklığa dokunduğunuzda ilk bakışta zaten fark edebiliyorsunuz, ancak daha da önemlisi burada Dyson farklı bir yol izlemiş ve 'kişiselleştirilebilir' tasarım tarzını ortaya çıkarmış. Peki bu ne demek?

Kulaklıklar, beraberinde kendi kulaklık kaplarıyla geliyor ve rahatça taşınabiliyorlar. Ayrıca kulaklıkların yapısı gereği hem kulaklık yastıkları hem de kulaklık kapakları hızlı bir şekilde değiştirilebiliyor. Açıkçası demo alanında göstermeseler bu tip bir değişikliğin olabileceğine ihtimal vermezdim. Ama çok da pratik bir şekilde değişikliği yapabiliyorsunuz.

Dört renk seçeneğiyle gelen OnTrac'i çeşitli renk ve yüzeylerde özel dış kapaklar ve kulaklık yastıkları ile kişiselleştirebiliyorsunuz. Dyson'ın aktardığına göre Jake Dyson ve Renk, Malzeme ve Kaplama (CMF) ekibinin tasarladığı kulaklığı 2000'den fazla renk kombinasyonuyla kullanabilmek mümkün.

Kulaklık; metalik gri, metalik bakır, seramik parlak kırmızı ve metalik siyah olmak üzere farklı renk seçenekleriyle dikkat çekiyor. Kulaklık yastıkları da konforlu bir yapı sunuyor ve ultra yumuşak mikrofiber ve yüksek dereceli köpükten üretilen kulaklık yastıkları uzun saatler kullanım söz konusu polsa da konforu bozmuyor.

Ayrıca çok yönlü denge kolları, kafa bandında konumlandırılan pilleri ve 451 gramlık ağırlığıyla ağırlığın dengeli bir şekilde dağılması sağlanmış. Bu da konforun sağlanması için kritik bir nokta.

Dyson OnTrac'te 40 mm'lik 16 ohm neodimyum hoparlör sürücüleri ile gelişmiş ses sinyali işleme özelliği sunuluyor. Kulaklıklar, 6 Hertz'e kadar düşük frekanslardan 21.000 Hertz'e kadar yüksek frekansları üretebiliyor.

Premium kulaklık olması sebebiyle ilk aranan özelliklerden biri de hiç şüphesiz gürültü engelleme teknolojisi. Dyson bu çerçevede optimum seviyede dinleme ortamı oluşturmak için 8 mikrofon kullanan ve dış sesi saniyede 384 bin kez yakalayan özel bir aktif gürültü engelleme algoritması kullanmış. Böylece 40 desibele kadar istenmeyen gürültü bastırılabiliyor.

Son olarak kulaklığın batarya ömrüne de bakalım. Burada pil tam şarj olduğunda 55 saatlik bir kullanım süresi elde edilebiliyor. Bu tip bir kulaklık için iyi bir süre.

MyDyson uygulamasını iOS ya da Android cihazınıza yükleyip kulaklık üzerinden ince ayarlar yapabiliyorsunuz. Yazılım güncellemeleri de otomatik olarak gerçekleşiyor.

Dyson OnTrac henüz ülkemizde satışta değil ancak Eylül ayında muhtemelen raflardaki yerini alacak. Ürünün yurt dışı fiyatı ise 500 dolar seviyesinde.