04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 11:30 | Son Güncelleme: 03.04.2023 12:11

Elon Musk'ın abonelik tehdidine rağmen Twitter'ın eski mavi tikleri hala duruyor

Twitter Blue'ya abone olmayanların mavi tikleri 1 Nisan itibariyle kaldırılacaktı ancak henüz harekete geçilmedi. Musk yalnızca ödemeye yapmayacağını açıklayan New York Times'ın rozetini kaldırdı. Platformda mavi tik düzenlemesi düşünüldüğünden daha uzun sürecek
Elon Musk'ın abonelik tehdidine rağmen Twitter'ın eski mavi tikleri hala duruyor

Twitter geçen ay 1 Nisan'dan itibaren, eski mavi tike sahip kullanıcıların rozetlerini kaldıracağını duyurdu. Ancak kullanıcıların onay işaretleri hala duruyor. Platformun milyarder sahibi Elon Musk, Twitter Blue için aylık 8 dolar abonelik ücreti ödemedikleri takdirde mavi tiklerinin hizmetten kaldırılacağını duyurdu. Kurumlar için bu ücret aylık bin dolar. 1 Nisan geçti ancak Musk sadece bir hesabın mavi tikini kaldırdı: The New York Times

Musk'ın paylaşımına göre, haber kuruluşunun hizmet için ödeme yapmayacağını açıklamasının ardından bu hamle misilleme olarak yapıldı. New York Times'ın da muhabirlere Twitter Blue'ya abone olma masraflarını, habercilik için gerekli olması dışında, geri ödemeyeceğini söylediği öğrenildi.

Kaldırması uzun sürecek

Times, Twitter'ın en çok takip edilen 10 bin kuruluş için doğrulama rozetini koruyacağını ve bu kuruluşlar arasında yaklaşık 55 milyon takipçisi olan Times'ın da yer alacağını yazdı. Washington Post ise eski doğrulama rozetlerinin kaldırılmasının uzun zaman alabileceğini çünkü sürecin çok sayıda manuel unsur gerektirebileceğini aktardı. 

Pazar günü Twitter, eski doğrulanmış hesaplar ile Twitter Blue aboneleri arasında ayrım yapan bilgileri de kaldırdı. Artık bir kullanıcının profilindeki mavi tike tıklandığında "Twitter Blue'ya abone olduğu için doğrulandı ya da eski doğrulanmış bir hesap" bilgisi görüntüleniyor. Hizmete abone olan kullanıcılar ile ödeme yaptıkları için zaman zaman platformda alay edildi. Twitter, rozet bilgisindeki değişikliği bu nedenle yaptığı tahmin ediliyor. 

Geri adım attı

Pazar günü Musk, Twitter'ın bir kullanıcının hesabın doğrulanma tarihini de ekleyeceğini ancak bunun yalnızca aboneler için geçerli olacağını söyledi. Geçen hafta Musk, doğrulanmış kullanıcıları yalnızca şirketin algoritmik olarak düzenlenmiş Sizin İçin akışı aracılığıyla tanıtma planından geri adım atarak diğer kullanıcıların da bu akışta görünür olacağını belirtti.

Değeri düştü

Musk'ın geçen hafta sızdırılan bir notu da Twitter'ın değerinin milyarderin altı ay önce şirket için ödediğinin yarısından daha az olduğunu ortaya çıkardı. Musk'ın platformu aldıktan sonra şirketin haberlerle ilgili yorum alınabilecek bir iletişim departmanı yok.