29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2022 14:51 | Son Güncelleme: 19.12.2022 14:57

Elon Musk’ın anketi sonuçlandı: Kullanıcıların yarısından fazlası istifa etmesini istiyor

Elon Musk'ın, dün akşam Twitter'dan başlattığı anketin süresi sona erdi. Kullanıcıların yüzde 57,5'i Musk'ın CEO'luk görevinden istifa etmesini istiyor
Elon Musk’ın anketi sonuçlandı: Kullanıcıların yarısından fazlası istifa etmesini istiyor

Elon Musk'ın Twitter CEO'luğu görevinden ayrılıp ayrılmaması konusunda yaptığı bir anket, anketin süresi sona erdi. Twitter’dan ankete katılan sosyal medya platformu kullanıcılarının çoğunluğu ayrılması yönünde oy kullandı.  

Milyarderin dün gece başlattığı anketin sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 57,5 ​​oranında Evet oyu verilirken, yüzde 42,5 oranında Musk'ın Twitter'ın başkanlığından ayrılması fikrine karşı çıktı. Oylamaya 17,5 milyondan fazla kişi katıldı. Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Musk, anketin sonuçlarına uyacağını söyledi ancak sonuçlara göre ne zaman istifa edeceğine dair ayrıntı vermedi. 

"Halefim yok"

Şimdi gözler ankete dair açıklama yapması beklenen Musk’ın Twitter hesabında. Musk, Pazar günü bir Twitter kullanıcısının CEO'daki olası bir değişiklikle ilgili yorumuna yanıt olarak "Halef yok" dedi. Tesla yatırımcıları Musk’ın sosyal medya şirketiyle çok fazla ilgilendiğin endişe duyarken elektrikli otomobil şirketinin CEO’su bir Delaware mahkemesine Twitter'da geçirdiği süreyi azaltacağını ve sonunda sosyal medya şirketini yönetecek yeni bir lider bulacağını söyledi.  Tesla, diğer otomobil üreticileri gibi tedarik zinciri sorunlarıyla ve EV alanındaki artan rekabetle mücadele ettiği için bu yıl değerinin yaklaşık yüzde 60'ını kaybetti.