18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2023 13:03 | Son Güncelleme: 19.12.2023 13:10

Elon Musk'tan dezenformasyon soruşturmasına tepki

AB, X'in (Twitter) Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal edip etmediğini değerlendirmek üzere resmi süreç başlattı. Karara tepki gösteren Elon Musk, “Diğer sosyal medya platformlarına karşı harekete geçiyor musunuz? Hiçbiri mükemmel değil hatta diğerleri çok daha kötü” dedi
Elon Musk'tan dezenformasyon soruşturmasına tepki

AB İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton dün yaptığı açıklamada X (Twitter) hakkında dezenformasyon içerikleri ile mücadele yükümlülüklerinin ihlali, şeffaflık yükümlülüklerinin ihlali ve şüpheli aldatıcı kullanıcı arayüzü tasarımı gerekçesiyle dava açılacağını belirtti.

Komisyonun, yasayı ihlalle ilgili resmi süreci, X şirketinin sunduğu belgeler ve "Hamas'ın İsrail'e saldırılarının" ardından yayılan dezenformasyon, yasa dışı ve zararlı içeriklerle ilgili resmi bilgi talebine verdiği yanıtların ardından yürütülen ön soruşturmaya dayanarak başlattığı aktarıldı.

Musk tepki gösterdi

AB Komisyonu’nun kararına tepki gösteren Elon Musk, “Diğer sosyal medya platformlarına karşı harekete geçiyor musunuz? Çünkü bu platformla ilgili sorunlarınız varsa, hiçbiri mükemmel değil hatta diğerleri çok daha kötü” ifadelerini kullandı.