27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.03.2024 19:06 | Son Güncelleme: 05.03.2024 19:35

Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor

Meta bünyesindeki sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu yaşanıyor. Sorun nedeniyle hesaplarından çıkış yapılan kullanıcılar tekrar girmeyi denediklerinde "oturum süresi sona erdi" ya da "geçersiz kullanıcı adı / şifre" mesajıyla karşılaşıyor
Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor

Meta çatısı altındaki sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Downdetector verilerine göre kullanıcılar, Facebook ve Instagram'a New York saatiyle 10.00 (TSİ:18.00) itibarıyla erişim sorunu yaşadıklarını bildirmeye başladı. Sorun nedeniyle hesaplarından çıkış yapılan kullanıcılar tekrar girmeyi denediklerinde "oturum süresi sona erdi" ya da "geçersiz kullanıcı adı / şifre" mesajı alıyor.

Akışın yüklenemediği Instagram'da da "Bir sorun oluştu: Bir sorun var ve sayfa yüklenemedi" mesajıyla karşılaşılıyor. Dünya genelinde yüz binlerce kullanıcının etkilendiği erişim sorunları, Türkiye'de de yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X'ten yaptığı paylaşımda, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi" ifadesini kullandı.