04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2023 13:25 | Son Güncelleme: 27.09.2023 14:44

Google 25 yaşında: Doğum gününde kullanıcılara özel sürprizler

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, bugün itibarıyla tam tamına 25 yaşında. Çeyrek asırdır insanların hayatında yer alan teknoloji devi yeni yaşını kullanıcılara hazırladığı mini oyunlar ve Doodle'lar ile kutluyor
Google 25 yaşında: Doğum gününde kullanıcılara özel sürprizler

Eylül 1998'de iki Stanford Üniversitesi öğrencisi olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından bir garajda kurulan Google, bugün itibarıyla 25 yıldır hayatlarımızda. Doğum gününü ve bu yeni dönüm noktasını kutlamak için sitesini eğlenceli sürprizlerle donatan Google, ana sayfasını normalde iki "o" harfinin olması gereken yerde '25' harfinin yer aldığı yeni bir Doodle ile değiştirdi.

Google'ın 25. yaş gününe özel Doodle

DailyMail'in haberine göre eğer Google ana sayfasındaki arama yerinize Google'a "Google'ın 25. Doğum Günü" yazarsanız karşısına çıkan sayfada üstünüze konfetiler yağmaya başlıyor. Bunun yanı sıra arama motorunda 'Google Birthday Surprise Spinner' cümlesi aratılması halinde de kullanıcılar bir karnaval çarkına yönlendiriliyor. Çarkı çevirenleri çeşitli sürpriz mini oyunlar ve eski Doodle'lar ile karşılaşıyorlar.

Google'ın Doğum Gününe Özel Sürpriz Çarkı


Google'ın 25 yılı

Google ayrıca (2001) Görseller, (2006) Sesli Arama ve (2017) Lens de dahil olmak üzere, piyasaya sürüldüğünden bu yana arama ürününde yapılan 25 değişikliği içeren bir yazı yayınladı ve şirketin başarısını besleyen "25 yıllık merak" için halka teşekkür etti.

Teknoloji devi yayınladığı bu blog yazısında yapay zeka (AI) yardımıyla yeteneklerinin son çeyrek yüzyılda nasıl geliştiğine dikkat çekiliyor. Örneğin eğer 1998 yılında Google'da "ananas nasıl kesilir" diye arama yapsaydınız bir ihtimal birkaç siteyle karşılaşabilirdiniz. Günümüze geldiğimizde ise kullanıcılar aynı cümleyi arattıklarında bir dizi görsel, açıklayıcı video, tarif ve daha fazlasıyla karşılaşıyor.

Her gün teknolojinin insanlara yardımcı olabileceği yeni yollar hayal etmeyi sevdiklerini ve kullanıcıların teknolojiyi kullanarak başardıklarınızdan sonsuz ilham aldıklarını söyleyen yazıda "Önümüzdeki fırsatlar ve yapay zekanın misyonumuzu yerine getirmeye devam etmemize ve dünya çapında daha fazla insanın hayatını iyileştirmemize yardımcı olma potansiyeli karşısında da alçakgönüllüyüz" denildi. Blog yazısı "Google'daki herkese, bu muhteşem 25 yıl için teşekkürler. Daha nice merak dolu yıllara" ifadeleriyle sonlandı.