29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.01.2024 00:18 | Son Güncelleme: 17.01.2024 00:29

Google reklam satış ekibindeki yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor

Teknoloji devi Google'da işten çıkarmalar yeni yılda da kaldığı yerden devam ediyor. Şirket, reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son vereceğini açıkladı
Google reklam satış ekibindeki yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor

Google Salı günü yaptığı açıklamada, bünyesindeki reklam satış ekibindeki yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını ve bunun arama devindeki son kesintiler olduğunu söyledi.

Bu hamle, şirketlerin iş yüklerini hafifletmek için yapay zeka yazılımlarını ve otomasyonu benimsemeye çalışması nedeniyle işten çıkarmaların bu yıl da devam edeceğine dair işaretleri artırıyor. Geçtiğimiz hafta Google; Sesli Asistan birimlerinde, Pixel, Nest ve Fitbit'ten sorumlu donanım ekiplerinde ve artırılmış gerçeklik ekibinde çok sayıda çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

Şirket, Google'ın orta düzey reklamveren müşterilerine hizmet veren müşteri çözümleri biriminin, ileriye dönük büyüme için çekirdek ekip olacağını söyledi.

Amazon da geçen hafta yayın ve stüdyo operasyonlarında birkaç yüz çalışanı ve video yayın platformu Twitch'te 500 çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

Geçtiğimiz ay bir zamanlar yapay zeka araştırmalarını teşvik etmede lider olarak lanse edilen Google, yapay zeka yarışında Microsoft'u yakalamaya çalışırken uzun zamandır beklenen yapay zeka modeli Gemini'yi tanıttı.

Ocak 2023'te Alphabet, 12 bin kişiyi ya da küresel işgücünün yüzde 6'sını işten çıkarmayı planladığını duyurdu.