06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 02:10 | Son Güncelleme: 14.08.2023 09:35

Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel Doodle

Google, Türkiye'nin ilk kadın dekanı unvanına da sahip gök bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'ın 113. yaş gününe özel bir Doodle hazırladı
Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel Doodle

Google, ana sayfasında bugüne özel hazırladığı Doodle'da, "Nüzhet Gökdoğan'ın 113. yaş günü. Bugünün Doodle'ı, Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcilerinden biri olarak tanınan Türk astronom ve matematikçi Nüzhet Gökdoğan'ı anıyor" ifadeleri kullanıldı. Kullanıcılar gezegen ve kitap görsellerinin yanı sıra Gökdoğan'ın çizgi görseline yer verilen Doodle tıklandığında, 14 Ağustos 1910'da İstanbul'da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Nüzhet Gökdoğan kimdir?

14 Ağustos 1910'da dünyaya gelen Nüzhet Gökdoğan, Lyon Üniversitesi matematik lisansı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde ise doktoraya sahiptir. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı görevine gelen Gökdoğan bu sayede Türkiye'nin ilk kadın dekanı olmuştur. Bunun yanı sıra 1948'de kurulan Türk Matematik Derneği ve 1949'da kurulan Türk Kadınlar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Gökdoğan 1954 yılında ise birkaç astronom ile birlikte Türk Astronomi Derneği'ni kurmuş, 20 yıl boyunca da başkanlığını yapmıştır.

Doodle nedir?

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

Kaynak: AA