08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 21:23 | Son Güncelleme: 10.07.2024 21:36

Hazine'den sahte içerik uyarısı: Mehmet Şimşek'i yapay zeka ile konuşturdular

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapay zeka ile oluşturulmuş gerçek dışı içeriklere itibar edilmemesi uyarısında bulundu ve Bakan Mehmet Şimşek'in konuşmalarını değiştiren yapay zekaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı
Hazine'den sahte içerik uyarısı: Mehmet Şimşek'i yapay zeka ile konuşturdular

Hazine haftalar önce Mehmet Şimşek ile ilgili yapay zeka uyarısı yapmış ve vatandaşları yapay zekanın yarattığı sahte içeriklere karşı dikkatli olması yönünde uyarıda bulunmuştu.

Ancak bu sahte içerikler halen yaygın bir şekilde görüldüğünden Hazine'den yeni bir uyarı geldi. Bakanlığın sosyal medya hesabından, Bakan Mehmet Şimşek’in bir yayınındaki açıklamalarına yapay zekayla eklenmiş sahte içeriğe ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur"

Sosyal medyada ve çeşitli internet mecralarında, Bakan Şimşek’in "güneşlenme vergisi alınacağı"nı söylemiş gibi gösteren sahte içerikler hızla yayılmıştı.