19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2023 18:00 | Son Güncelleme: 17.09.2023 00:03

Huawei Watch GT 4, Watch Ultimate Gold Edition, Eyewear 2 ve FreeBuds Pro 3 tanıtıldı

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Huawei, İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlediği etkinlikte yeni akıllı saati Watch 4 GT ve Watch Ultimate Gold Edition ile birlikte yeni kablosuz kulaklığı FreeBuds Pro 3 ve akıllı gözlüğü Eyewear 2'yi tanıttı
Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT 4

Huawei, Mate 60 Pro'nun tanıtımı sonrası bu kez Avrupa'da yeni bir etkinlik düzenleyerek diğer yeni ürünlerini ilk kez dünyayla paylaştı. Watch GT serisini yenileyen ve GT 4 modelini ortaya çıkaran şirket, en gelişmiş akıllı saati olan Watch Ultimate'e Gold Edition isminde özel bir model eklerken, diğer yandan yeni akıllı gözlüğü Eyewear 2 ve kablosuz kulaklığı FreeBuds Pro 3'ü de görücüye çıkardı. 

Huawei Watch GT 4

Huawei 41 mm ve 46 mm büyüklükteki yeni Watch GT 4 serisi saatlerini tanıttı. İki saatin arasındaki büyüklük farkı hedef kitlesini de belirliyor. 41 mm olan modelle kadınlara yoğunlaşan şirket, tasarımı da bu çizgide belirledi. 46 mm'lik model ise hedef kitlesine erkekleri aldı ve tasarım hatlarında iki modelin arasındaki fark oldukça belirgin.

Watch 4, Watch 4 Pro ve Watch Ultimate'in ardından gelen yeni Watch GT 4 serisi, Huawei'nin akıllı saat pazarındaki yeni gücü olacak. 46 mm'lik model 7 bin 499 TL'den alıcısına ulaşırken 41 mm'lik model ise 6 bin 999 TL'lik fiyat etiketine sahip.

46 mm'lik modelin 1.43 inç'lik ekran büyüklüğü var ve 466x466 piksel çözünürlük sağlıyor. 41 mm'lik modelin ise ekranı daha küçük ve 1.32 inç'lik ekranla geliyor. Batarya ömrü noktasında da iki modelin arasındaki fark dikkat çekici. 46 mm'lik model 14 güne varan batarya ömrü sunarken normal kullanımda 8 güne kadar ulaşabiliyor. Diğer küçük model ise 7 günlük batarya ömrüyle geliyor ve normal kullanımda 4 günlük enerjiye sahip.

Sağlık ve spor noktasında önceki Watch serisi akıllı saatlerde olduğu gibi gelişmiş özelliklere sahip. Pek çok antrenman modu ile spor noktasında kullanıcıları destekleyen ürün, sağlık asistanı olarak iş görüyor ve yeni kalori yönetimi özelliğinden yeni etkinlik halkalarına pek çok özellikle geliyor. Kanda SpO2 ölçümü yapabilen saat, cilt sıcaklık takibi yapabildiği gibi uykuda nefes alma farkındalığı dahil uyku analizi de yapabiliyor ve kaliteli uykuya giden yolda kullanıcısına rehberlik etmeye çalışıyor.

TrueSeen 5.0 kalp atış hızı takibi özelliği ile de gelen Watch 4 GT 8 farklı renk seçeneğiyle gelirken 25 bini aşkın kadrana sahip. Saat üzerinden ulaşılabilen kadranlara ek olarak Huawei Sağlık uygulaması üzerinden çok daha fazlasına erişebilmek mümkün.

HarmonyOS yazılımıyla çalışan Watch GT 4, önceki modele kıyasa GPS iyileştirmesine sahip ve yüzde 30 oranında bir geliştirme yapılmış.

Huawei Watch Ultimate Gold Edition

Watch Ultimate ilk olarak Çin'de safir kristal ile korunan 1,5 inç AMOLED ekran ve 530 mAh pil ile piyasaya sürüldü. Ayrıca Huawei, Watch Ultimate'i seramik bir arka yüz, titanyum bir kayış ve zirkonyum bir kasa etrafında tasarladı. Buna karşılık, yeni Watch Ultimate Gold Edition, Huawei'nin altın çerçeve ve kurma kolu ile vurguladığı altın PVD titanyum kayışa dayanıyor.

Altın kaplama Watch Ultimate Gold Edition'ın tasarım dışında bir farkı yok ve aynı özellikleri taşıyor. Ancak ürünün açıklanan fiyatı tasarımında kullanılan altından dolayı 2999 euro. Ürünün Türkiye'ye geldiğinde fiyat etiketinin ne olacağı ise merak konusu.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei'nin tanıttığı yeni ürünlerinin arasında kablosuz kulaklık da yerini aldı. FreeBuds Pro serisinin bu yeni üyesi, aktif gürültü engelleme (ANC) 3.0 ile donatılmış olarak geliyor ve tek bir şarjla 31 saate kadar pil ömrü sunuyor. Ççift cihaz bağlantısını destekleyen kulaklık, aynı anda hem telefona hem tablete ya da bilgisayara eşzamanlı olarak bağlanabiliyor. Kulaklıklar ayrıca çift sürücü sistemi ile donatıldı.

Huawei FreeBuds Pro 3 ANC kulaklık FreeBuds Pro 2'nin halefi olarak piyasaya sürüldü. Kulaklıklar 199 euro'luk bir fiyat etiketine sahip ve Türkiye fiyatı henüz netleşmedi. Yeşil, Gümüş ve Beyaz olmak üzere üç renk seçeneği bulunan bu yeni TWS kulaklıklar 18 Ekim'de Avrupa'da satışa sunulacak. Huawei Freebuds Pro 2'nin halefi olan yeni Huawei FreeBuds Pro 3, daha yumuşak kontrollü bir kulak içi tasarıma sahip. Kulaklıklar Aktif Gürültü Engelleme 3.0 ile birlikte geliyor. 14Hz ile 48kHz arasında geniş bir frekans aralığını desteklediği söylenen Hi-Res Dual Sound sistemi ile donatıldı. Ayrıca 5dB'ye kadar gürültü bastırma özelliği de mevcut.

Huawei FreeBuds Pro 3, hem Android hem de iOS cihazlarla uyumludur. Şirket, Huawei FreeBuds Pro 3'ün tek bir şarjla kılıfla 31 saate kadar batarya ömrü sunduğunu belirtirken, kulaklıkların her birinin 6,5 saate kadar kullanılabildiğini kaydetti.

Huawei Eyewear 2

Akıllı gözlük dünyasına yönelik farklı modeller geliştiren Huawei, Eyewear 2 ile sade bir tasarım çizgisini benimsiyor. Cihazın ilk modeli 2020 yılında Çin'de görücüye çıktı. Cihaz, müzik dinlemenize ve aramaları yanıtlamanıza olanak tanıyan yerleşik bir Bluetooth kulaklığa sahip. Huawei’nin yeni akıllı gözlüğü öncekiler gibi standart gözlük tasarımını koruyor. Bu bakımdan ekran veya yansıtma tarzı bileşenleri yok. Daha çok bir Bluetooth hoparlör ve mikrofon tanımı yapabileceğimiz şekilde çalışıyor.

Gözlüğün çerçevesi sadece 4,7 gram ağırlığında titanyum alaşımdan geliştirildi. Bunun dışında, cihaz değiştirilebilir Zeiss reçeteli lensler ve kontrol için dokunmatik yan panellerle birlikte geliyor. Huawei Eyewear 2 tek bir şarjla 11 saate kadar çalışabiliyor.

Gözlükte yer alan hoparlör teknolojisinde bazı iyileştirmelere gidilmiş durumda. Huawei, ilk kez çift yönlü ve çift diyaframlı bir sürücü kullandıklarını ifade etti. Bu da müzik sesini yüzde 30 oranında artırarak kalablık ortamlarda kullanımı kolaylaştırıyor. Eyewear 2’nin dokunmatik kontrollere sahip olduğunu da belirtelim.

18 Ekim’den itibaren Avrupa’da satışa sunulacak olan Eyewear 2'nin fiyatı 300 euro olarak belirlendi.