28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 17.08.2023 21:45 | Son Güncelleme: 17.08.2023 23:30

iOS 17 iPhone'ları kökten değiştirecek: İşte öne çıkan 17 özellik

iPhone deneyimini iOS 17 ile bir üst seviyeye taşımaya artık çok az kaldı. Haziran ayında WWDC etkinliğinde tanıtımı yapılan iOS 17, bu sonbaharda yayınlanacak. Her gün yaptığınız işleri iyileştirecek yeni özellikler sunan bu yeni sürüm ile iPhone'lar önemli bir dönüşüm yaşayacak
iOS 17 iPhone'ları kökten değiştirecek: İşte öne çıkan 17 özellik - Resim: 1

Kişi Posterleri

Telefon uygulaması iPhone deneyiminin kalbinde yer alıyor. Büyük bir güncelleme yapılan Telefon uygulamasındaki yeni Kişi Posterleri özelliği, kişiselleştirilebilen posterler sayesinde kullanıcıların kendilerini ifade etmeleri için yeni bir yol sunuyor. Kullanıcılar posterlerin nasıl görüneceğini özelleştirebiliyorlar. Fotoğraflar veya Memoji’lerde göz alıcı işlemler yapabiliyor, dikkat çekici tipografiler ve yazı tipi renkleri seçebiliyorlar. Böylece gelen aramalar yepyeni bir görünüm kazanıyor. Ayrıca, Kişi Posterleri üçüncü taraf arama uygulamalarında da kullanılabilecek.

iOS 17 iPhone'ları kökten değiştirecek: İşte öne çıkan 17 özellik - Resim: 2

Beklemede

Beklemede, iPhone yatay konumda dik durarak şarj olurken kullanıcıların uzaktan bir bakışta göz atabilecekleri bilgiler içeren bir tam ekran deneyimi sunuyor. Komodin, mutfak tezgahı veya masada kullanmak için ideal olan Beklemede özelliği, çeşitli saat stilleri, favori fotoğraflar veya araç takımlarıyla kişiselleştirilebiliyor. Ayrıca, doğru zamanda doğru araç takımlarını gösteren Akıllı Gruplamalar da kullanılabiliyor. Daha büyük bildirimler, Canlı Etkinlikler, Siri ve gelen aramalar desteği sayesinde Beklemede özelliği, uzaktan bakıldığında iPhone’u daha da kullanışlı hale getiriyor. iPhone MagSafe ile şarj olurken Beklemede özelliği kullanıcının tercih ettiği görünümü anımsıyor. Beklemede özelliğini açmak da çok kolay; ekrana dokunmak yeterli. Ve Hep Açık ekrana sahip iPhone 14 Pro ile her zaman kullanmak mümkün.

iOS 17 iPhone'ları kökten değiştirecek: İşte öne çıkan 17 özellik - Resim: 3

Gizlilik

Gizlilik ve güvenlik her zaman iPhone’ların temelinde yer aldı. iOS 17 ile yapılan güncellemeler arasında Mesajlar’daki İletişim Güvenliği özelliğinin daha kapsamlı hale getirilmesi bulunuyor. Böylece, çocuklar AirDrop, Kişi Posterleri ve FaceTime mesajları aracılığıyla içerik gönderip alırken ve gönderilecek içerik seçmek için Fotoğraf seçiciyi kullanırken daha güvende oluyorlar. Ayrıca, İletişim Güvenliği artık sabit görüntülerin yanı sıra video içeriklerini de kapsıyor. Yeni Hassas İçerik Uyarısı özelliği, yetişkin kullanıcıların çıplaklık içeren görselleri ve videoları kendi istekleri dışında görmekten kaçınmalarına yardımcı oluyor. İletişim Güvenliği’nde olduğu gibi, Hassas İçerik Uyarısı için yapılan tüm görüntü ve video işlemleri de aygıt içinde gerçekleşiyor, yani Apple içeriklere erişemiyor.

iOS 17 iPhone'ları kökten değiştirecek: İşte öne çıkan 17 özellik - Resim: 4

AirDrop

AirDrop kapsama alanından çıksanız bile, hem siz hem de alıcı kişi iCloud hesabında oturum açtığında, paylaştığınız içeriği internet üzerinden güvenle ve yüksek kalitede gönderebiliyorsunuz.