08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 21:20 | Son Güncelleme: 11.07.2024 21:30

iPhone 17 Pro Max üç adet 48 MP kameraya sahip ilk model olacak

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre gelecek yıl satışa sunulması planlanan iPhone 17 Pro Max, gelişmiş fotoğraf kalitesi ve yakınlaştırma işlevi için yükseltilmiş 48 megapiksel Tetraprism kameraya sahip olacak. Böylece bir iPhone'da ilk kez üç adet 48 MP kamera bulunacak
iPhone 17 Pro Max üç adet 48 MP kameraya sahip ilk model olacak

Medium'da yayınlanan son yatırımcı notunda Kuo, temel özellik değişikliğinin bu yılki iPhone 16 Pro modellerinde kullanılması beklenen 1/3.1" 12MP sensörden 1/2.6" 48MP sensör olacağını söyledi. Hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max'in, iPhone 15 serisinde olduğu gibi 2024'te Tetraprism telefoto lenslere sahip olması bekleniyor.

iPhone 15 Pro, 3x yakınlaştırma sunan 12 megapiksel telefoto kameraya sahipken iPhone 15 Pro Max 5x yakınlaştırma sağlayan yükseltilmiş bir telefoto sistemi kullanıyor

Bu da her iki iPhone 16 Pro modelinin de en az 5x optik yakınlaştırma ve en az 25x dijital yakınlaştırma özelliğine sahip olacağı anlamına geliyor. Kuo, şu anda yalnızca iPhone 17 Pro Max'in yükseltilmiş Tetraprism kameraya sahip olup olmayacağından emin olmadığını söyledi.

Kuo, yükseltilmiş Tetraprism kameranın, kameranın yüksekliğini azaltmak için daha kısa bir form faktörüne sahip olması gereken tamamen yeni tasarlanmış prizmalar gerektirdiğini de sözlerine ekledi. Analistin raporu, Haitong International Securities'den Jeff Pu tarafından geçen yıl ortaya atılan bir iddiayı destekliyor. Pu Aralık ayında iPhone 17 Pro Max'in yükseltilmiş 48MP telefoto lensinin Apple Vision Pro ile kullanım için optimize edileceğini söylemişti.

Kamera kurulumunda önemli yenilik

Mevcut iPhone 15 Pro modelleri Vision Pro'da oynatılmak üzere 3D derinliğe sahip uzamsal videolar kaydedebiliyor, yatay yönde tutulduğunda ana ve ultra geniş lensler birleşerek daha fazla derinliğe sahip uzamsal videolar kaydedebiliyor.

Pu daha önce her iki iPhone 16 Pro modelinin de 48MP ultra geniş lense sahip olacağını söylemişti. Bu da iPhone 17 Pro Max'i tamamen 48 megapiksel lenslerden oluşan bir arka kamera sistemine sahip ilk iPhone modeli yapacak.

Mevcut iPhone 15 Pro modelleri 48MP ana, 12MP ultra geniş ve 12MP telefoto lenslere sahip. Kuo, daha ileriye bakıldığında, 2027 iPhone'larının daha iyi bir optik yakınlaştırma ile daha önemli ölçüde geliştirilmiş bir Tetraprism kameraya sahip olacağını söyledi.

Bu muhtemelen ışık yolunu uzatmak için prizma sayısının artırılmasıyla elde edilecek ve bu durumda artık "Tetraprizma" lens olarak adlandırılmayacak. Analist, prizma sayısı arttıkça prizma boyutunun küçültülmesi gerekebileceğini ve bunun da prizma tasarımının karmaşıklığını artıracağını söyledi.