08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2024 22:30 | Son Güncelleme: 06.06.2024 22:39

iPhone'daki kılcal çatlaklar garanti kapsamından çıkarıldı

Teknoloji devi Apple, garanti politikasında sürpriz bir değişikliğe giderek iPhone ve Apple Watch'un üzerinde oluşan tek kılcal ekran çatlaklarının artık standart garanti kapsamında olmayacağını duyurdu
iPhone'daki kılcal çatlaklar garanti kapsamından çıkarıldı

Apple, iPhone ve Apple Watch modellerinin garanti politikasında sürpriz bir değişikliğe gidiyor. Yeni politikaya göre, bu cihazların ekranlarında oluşan "tek ve ince ekran çatlakları" artık garanti kapsamına alınmayacak. Bu onarımlar artık kaza hasarı olarak değerlendirilecek ve kullanıcıların ödeme yapması gerekiyor.

Kılcal çatlaklar garanti kapsamında olmayacak

Apple, onarım ve garanti şartlarında yapılan değişikliğin nedenini açıklamadı. Ancak bu tarz çizikler, daha öncesinde cihazda çatlamaya neden olacak bir darbe olmadığı takdirde garanti kapsamına alınıyordu. Tabi ki bu yine de mağazaların inisiyatifine bırakılmıştı ancak yeni yapılan güncellemeyle bu yetki de ortadan kalkmış oldu. 

Apple Store'lara ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarına dağıtılan güncellemede, tek bir kılcal çatlağın "kazara hasar talebi" olarak işleme alınacağı belirtiliyor.

Dolayısıyla iPhone kullanıcılarının istemsiz oluşan ince çizikler için artık ücret ödemeleri gerekecek. Şu an itibariyle bu değişiklik yalnızca iPhone ve Apple Watch cihazları için geçerli. Apple, iPad ve Mac için tek kılcal çatlak onarımlarını hala garanti kapsamında karşılamaya devam ediyor. Ancak bu modeller özelinde, ücretsiz onarım seçeneğinin ne kadar süreyle tutulacağı belirsiz.