09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.10.2023 00:10 | Son Güncelleme: 12.10.2023 00:16

iPhone'ların gece yarısı kendi kendini kapattığı ortaya çıktı

Teknoloji devi Apple'ın iPhone'larıyla ilgili yeni bir sorun rapor edildi. Kullanıcıların bazıları gece yarısından sonra telefonlarının kapandığını ve bunu pil göstergesi ayarından fark ettiklerini söyledi
iPhone'ların gece yarısı kendi kendini kapattığı ortaya çıktı

iPhone'lar aşırı ısınma sorunu sonrası yeni bir sorunla daha yüz yüze. Bazı kullanıcılar, sabah uyandıklarında iPhone'larında FaceID'nin çalışmadığını ve parola ekranıyla karşılaştıklarını belirtti. Yeniden başlatılan iPhone'larda görülen bu durumdan şüphelenen kullanıcılar Pil ayarlarına girdiğinde ise gece yarısı iPhone'ların bir süre kapalı göründüğünü fark etti. 

Ancak bu durumun esrarı henüz çözülmüş değil. 9to5Mac editörü Zac Hall konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: "Face ID'nin yeniden başlatma nedeniyle önce parolamı girmeden çalışmadığını fark ettim. Bu rutin bir durum değil, ancak iPhone'un arada bir çökmesinde çok da garip bir şey yok. Reddit'te telefonunun bir gecede birkaç saat boyunca kapandığını iddia eden birinin paylaşımını görene kadar bunun üzerinde durmamıştım. Ancak yalnız olmadığımı anladım"

Pil göstergesi iPhone'ların saat başına batarya durumunu gösteriyor. Ancak gece yarısı saatlerinde bazı çubukların olmadığı dikkat çekiyor ve bu durum FaceID'nin de çalışmaması da hesaba katıldığında iPhone'ların kendini kapattığı şeklinde yorumlanıyor.

 

Ayarlar uygulamasından pil seviyesi geçmişini kontrol eden ve iPhone 15 Pro Max kullanan Hall, internette rapor edilen sorunun bir benzerini yaşadığını gördü. Hall'un telefonunda en güncel sürüm olan iOS 17.0.3 sürümü yüklü.

Kullanıcı yorumlarına bakıldığında bu sorunun yeni telefonlarla da sınırlı kalmadığı görülüyor. Ortak olan tek şey ise en azından şimdilik sınırlı sayıda da olsa iPhone'ların gece yarısı kendi kendini kapatmış olması.