05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.11.2023 19:56 | Son Güncelleme: 01.11.2023 20:08

LinkedIn 1 milyar üyeye ulaştı, iş arayanlar için yapay zeka özellikleri ekliyor

Microsoft'un sahibi olduğu iş odaklı sosyal ağ LinkedIn, Çarşamba günü yaptığı açıklamada platformun şu anda 1 milyardan fazla üyesi olduğunu ve ödeme yapan kullanıcılar için daha fazla yapay zeka özelliği eklediğini söyledi
LinkedIn 1 milyar üyeye ulaştı, iş arayanlar için yapay zeka özellikleri ekliyor

Milyar kullanıcı sınırının aşılması, üyelerin eğitim, iş deneyimi ve mesleki becerilerini içeren özgeçmiş benzeri bir profil tuttukları LinkedIn'i, Meta Platforms gibi rakiplerin de yer aldığı sosyal medya ağları arasında en üst sıraya yerleştiriyor.

Reuters'ın haberine göre şirket, yeni üyelerin yaklaşık yüzde 80'inin Amerika Birleşik Devletleri dışından kaydolduğunu söyledi. LinkedIn'in ücretsiz bir üyelik katmanı var, ancak ücretli abonelikler de sunuyor. Aylık 39,99 doları ödeyen bu üyelere, düzinelerce iş ilanını inceleyen bir kullanıcıya, profilindeki bilgilere dayanarak iyi bir aday olup olmadığını söyleyebilen yeni yapay zeka özellikleri sunuluyor.

Profilinizi beğenmezse sizi yönlendiriyor

Sistem ayrıca kullanıcıyı bir iş için daha rekabetçi hale getirmek için profil değişiklikleri önerilebiliyor. Diğer bir deyişle LinkedIn profilinizi beğenmediğinde, sizi doğru yolda yönlendirerek iş bulmanızı kolaylaştırmak için daha iyi bir profil oluşturmanızı sağlıyor.

LinkedIn ayrıca Çarşamba günü, uzun gönderileri her kullanıcıya özel birkaç önemli madde halinde özetleyecek özel bir düğmeyi tanıttı ve yakında kullanıcılarına sunacak. Böylece yapılan paylaşımlar ve gönderiler daha pratik bir şekilde oluşturulabilecek.