04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 13:36 | Son Güncelleme: 04.04.2023 14:13

Mavi kuş olan logosunu Dogecoin köpeği ile değiştiren Twitter'a Rusya Dışişleri'nden öneri geldi

Twitter'a giriş yapan kullanıcılar sosyal medya platformunun sembolleşmiş logosu olan mavi kuş yerine kripto para Dogecoin'in logosu olan köpeği gördü. Dogecoin köpeği gündeme otururken Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Twitter'a bazı logo tasarımı önerilerinde bulundu
Mavi kuş olan logosunu Dogecoin köpeği ile değiştiren Twitter'a Rusya Dışişleri'nden öneri geldi

Daha önce pek çok kez Dogecoin ile ilgili açıklama ve adımlarıyla kripto para piyasasında hareketlenmelere neden olan Elon Musk, bu kez sahibi olduğu Twitter'ın logosuyla gündem yarattı. Twitter'ın kuruluşundan bu yana sembolü haline gelen mavi kuş logosu bugün yerini Dogecoin'in köpek logosuna bıraktı.

Sosyal medyanın gündemine oturan gelişmelere ilişkin bir paylaşım yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Twitter yönetimine logo tavsiyelerinde bulundu. Öneri olarak sunulan tasarımlarda, Dogecoin köpeğinin Twitter'ın mavi kuşunu yediği göndermesinde bulunuluyor ve "Hey Elon Musk, işte bazı simge fikirleri, bir şey değil" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya platformunun 17 yıllık logosunun değiştiğini gören kullanıcılar, aslen Japonyalı bir köpek türü olan Shiba Inu'nun nereden geldiğini sordu. Uzun bir süredir Dogecoin isimli kripto paranın destekçisi olduğu bilinen Elon Musk, Dogecoin'i uzaya gönderdi ve Tesla otomobillerinin ödemesinde bir ödeme yöntemi olarak kabul etti.

Musk'ın Dogecoin'e desteği, kripto paranın değerinde kimi zaman artışa kimi zaman ise düşüşe neden olmuştu. Ünlü milyarderin yönetimindeki Twitter'daki yeni logo değişikliğinin ardından Dogecoin'in değerinde ilk 24 saatte yüzde 20 artış görüldü. Ancak logonun beklendiği gibi eski haline dönmesi durumunda ne olacağı bilinmiyor.