28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2023 13:10 | Son Güncelleme: 08.09.2023 13:39

Meta aldatıcı reklamlara çözümü yapay zekada buldu: Facebook Tayland'da yasaklanmayacak

Yanıtlıcı reklamlardan dolayı Facebook'u kapatmayı düşünen Tayland'da işler değişti. Ülke platformdan işlerini yürüten vatandaşlara zarar vermemek için kararından geri döndü. Meta ise çözümü yapay zeka ile platformdaki yanıltıcı reklamları tespit edip, kaldırmakta buldu
Meta aldatıcı reklamlara çözümü yapay zekada buldu: Facebook Tayland'da yasaklanmayacak

Bangkok Post'un haberine göre, Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Prasert Chanthararuangthong, bir önceki bakanın sosyal medya platformunun yasaklanması yönündeki tehditlerine dair açıklamada bulundu. Bakan, bunun "Facebook kullanan milyonlarca iş yeri sahibini ve 45 milyon Taylandlı kullanıcıyı olumsuz etkileyeceğini" belirterek, platformun yasaklanmayacağını söyledi.

Eski Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn, yanıltıcı reklamları kaldırmak için yeterli çaba göstermediği ve insanları dolandırıcılığa karşı savunmasız bıraktığı gerekçesiyle Facebook'u kapatmakla tehdit etmişti.

Chanthararuangthong, Singapur ve Tayland'daki Facebook yetkilileriyle yanıltıcı reklamları yasaklamayı görüşeceğini aktarırken, konuyla ilgilenmesi için özel bir merkez kuracağını kaydetti. Merkez, yapay zeka kullanarak anormal para transferlerini de takip edebilecek.

Meta yapay zekaya başvurdu

Facebook'un çatı şirketi  Meta'nın Tayland yetkilisi Prae Dumrongmongcolgul, şirketin yanlış bilgi içeren ve yanıltıcı reklamları algılamak için yapay zeka teknolojisi kullandığını ve bu reklamları en kısa sürede kaldırdığını açıkladı.

Kaynak: AA