15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.10.2023 04:32 | Son Güncelleme: 27.10.2023 04:32

Ölümsüzlük peşinde koşuyorlar

Gen terapisi alanında çalışan BioViva’nın kurucusu Liz Parrish ve anti-aging firması Blueprint’in CEO’su Bryan Johnson sıra dışı tedavilerle biyolojik yaşlarını 15-20 yıl geriye götürmeyi başardı. İkili ölümsüzlüğün kapısını aralamaya çok yakın olduklarına inanıyor
Ölümsüzlük peşinde koşuyorlar

Liz Parrish, 2015 yılında Kolombiya’nın Bogota şehrine doğru yol alırken endişeliydi. Denenmemiş bir gen terapisi için bir kliniğe gidiyordu. İki yıl boyunca bu terapinin geliştirilmesi ve hazırlıkların yapılmasıyla uğraşmıştı, ancak nasıl sonuçlanacağını bilemiyordu. ABD’de gerekli izinleri alamadığı için bu ülkedeydi.
Tedavi, iki enjeksiyondan oluşuyordu ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. İlki kas kaybının tedavisi olarak test edilen bir miyostatin inhibitörüydü. Diğeri ise telomeraz gen terapisiydi. Sonuçlar birkaç hafta sonra elindeydi. Rapor şaşırtıcıydı. Tedaviden önce, Parrish’in sağlık göstergeleri, biyolojik yaşının 66 olduğunu gösteriyordu, bu da gerçek yaşından tam 22 yıl fazlaydı. Tedaviden sonra ise biyolojik yaşı ile gerçek yaşı 44, yani aynı çıktı. Parrish, tedaviyi 2020’de tekrarladı ve 2015’ten bu yana biyolojik yaşının her yıl ortalama beş yıl azaldığını gözlemledi. 53 yaşındaki girişimci ikinci tedaviden sonra hızla düşen biyolojik yaşının şimdi 25’in altında olduğunu iddia ediyor.