18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 11:42 | Son Güncelleme: 20.11.2023 12:50

OpenAI Sam Altman'ın geri dönüşünü reddetti: Microsoft işe aldı

OpenAI'nin yönetim kurulu, yatırımcıların baskısına rağmen Sam Altman'ın CEO olarak geri dönmeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine şirkete 13 milyar dolardan fazla yatırım yapan Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, Altman ile birlikte çalışacaklarını duyurdu
OpenAI Sam Altman'ın geri dönüşünü reddetti: Microsoft işe aldı

OpenAI'ın yönetim kurulu pazar gecesi çalışanlara gönderdiği bir notta, eski CEO Sam Altman'ın görevine geri dönmeyeceğini açıkladı. Cuma günü Altman'ın yerine geçici CEO olarak Mira Murati getiren kurul bu defa  Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear'ın OpenAI'nin geçici CEO'su olarak görev alacağını duyurdu. 

Altman'ın işten atılması birçok çalışan için şok oldu. Silikon Vadisi yatırımcıları ve teknoloji yöneticileri Altman'a ve Altman'ın protesto amacıyla istifa eden kurucu ortağı Greg Brockman'a desteklerini ifade ettiler. Cuma akşamı Altman yatırımcılara yeni bir yapay zeka girişimi sunmaya başladı ve şirketi Brockman ile birlikte kurmayı planlıyordu. 

"Başarıları için gereken kaynakları sağlamayı dört gözle bekliyoruz"

En büyük destek adımı ise Microsoft'tan geldi. Microsoft CEO'su Satya Nadella X hesabından yayınladığı açıklamada, Altman ve Brockman'i yapay zeka araştırmaları yürüten bir ekibin başına getirmek üzere işe aldıklarını söyledi. Nadella paylaşımında, "Başarıları için gereken kaynakları sağlamak üzere hızla hareket etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. Nadella Microsoft'un, OpeanAI'ın en önemli destekçisi olduğunu belirterek, "OpenAI ile ortaklığımıza bağlı kalacağını ve ürün yol haritamıza, yenilik yapmaya devam etme yeteneğimize güven duyduğunu" aktardı.

Altman'dan yanıt

Nadella'nın açıklamasının ardından Altman da X hesabı üzerinden yanıt vermek de gecikmedi. Microsoft CEO'sunun gönderisini alıntılayan Altman, "Görev devam ediyor" diye yazdı.  

Nadella'nın duyurusundan sonra Microsoft'un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2'nin üzerinde artış gösterdi. Teknoloji devinin hisseleri bu yıl şu ana kadar yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi ve kısmen bunda yapay zeka konusundaki heyecan etkili oldu.